Президентът на Македония подкрепя "Южен поток"

19697
Президентът на Македония подкрепя "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Македонският президент Георге Иванов подкрепя реализацията на проекта "Южен поток". Това заяви държавната глава на балканската страна в интервю за ИТАР-ТАСС.

"В дългосрочна перспектива Македония се нуждае от стабилни източници на енергия. За това Македония, както и други страни в региона, чувстват необходимост от допълнителни количества газ в качествени екологичночисти източници", подчерта Иванов, цитиран от БГНЕС. Той допълва, че именно поради тази причина Македония е станала част от този проект - за да използва предимствата, които той предлага, включително по отношение на получаването на допълнително количество газ.

Окончателно - Георге Иванов е новият президент на Македония

Държавната избирателна комисия в Македония съобщи на днешното си заседание окончателните резултати от президентските избори в странат...

"Разбира се, за нашата бизнес общност, която се нуждае от евтина енергия, това е много добър проект", добави президентът.

Той допълва: Те(представителите на бизнес средите) ще бъдат в състояние да реализират по-мащабни проекти, ако те са сигурни в източника на енергия. За нас е важно през следващите десетилетия да имаме стабилност".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com