Протести в Македония, Иванов помилва още 26 души

891
Протести в Македония, Иванов помилва още 26 души

Протестиращите от „Шарената революция” започнаха да прилагат нова тактика в борбата срещу властта като блокираха 4 възлови кръстовища в центъра на Скопие, предава скопското електронно издание МКД. Изданието уточнява, че блокадата е предизвикала огромно задръстване докато автомобилите, които са спирали движението са носили македонски знамена и надписи „Шарена революция”.

Блокадата продължила повече от час и обхвана три от най-важните кръстовища в Столицата – при Съборния храм „Св. Богородица”, пред Съдебната палата и пред сградата на Червения кръст. Новата форма на протест е символ, че държавните институции от години са блокирани.

Заев раздавал "бомбите" и в чужбина, предал записи и на Борисов

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ в Република Македония Зоран Заев предавал незаконните записи и на чужди поли...

Междувременно стана ясно, че македонският президент Георге Иванов е помилвал още 26 затворници, сред които има двама фалшиви лекари и един функционер на ВМРО-ДПМНЕ. Повечето от имената от списъка на помилваните са непознати за обществеността, но правят впечатление имената на Перица Янкович и Любица Янкович от Кавадарци, които са се опитали да работят като лекари без необходимо завършено образование.

Сред помилваните е Стоян Лазаров от Струмица, бивш председател на местна структура на ВМРО-ДПМНЕ, който е работил като митничар и е бил задържан за контрабанда на текстилни стоки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com