Разследването на атентата в Истанбул започна, възможно е терористите да са чужденци

1222
Разследването на атентата в Истанбул започна, възможно е терористите да са чужденци

Прокуратурата в Истанбул започна разследване на снощния кървав атентат на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, при който загинаха 36 души, а 147 пострадаха.

Направени са аутопсии на тленните останки на тримата терористи, но все още не са идентифицирани, пише  вестник "Хюриет", цитирайки свои източници в полицията. Разследващите уточняват, че в възможно атентаторите да са чужденци.

Експерт: Извинението на Турция към Русия е станало повод за атентата в Истанбул

Извинението на Турция към Русия може би е било удобен повод за атентата на летище „Ататюрк“ в Истанбул, при който загинаха ...

Властите в Турция разследват и кадрите от охранителни камери на летище „Ататюк“, появили се минути след взрива, като има съмнения, че са стари или от друг атентат.

Вестник „Йени Шафак“ пише, че минути преди да активира бомбата си единият терорист е извикал: „След малко тук ще гръмне бомба“.

По-рано премиерът Бинали Йълдъръм обяви, че атаката носи почерка на терористите от „Ислямска държава“ и уточни, че терористите са пристигнали с таки на аерогарата, след което преди проверката на скенера са открили стрелба с калашници по хората около тях, а след това са се самовзривили.

Турският президент Реджеп Ердоган остро осъди атаката на летище „Ататюрк". Терористичният атентат на летището в Истанбул, която бе насочена към невинни хора, още веднъж показва тъмното лице на терористичните организации. Това заявява в свое изявление президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция. „Очакваме една решителна позиция срещу терористичните организации, която трябва да бъде приета от света и особено от западните държави с техните парламенти, медии и неправителствени организации”, заявява Ердоган, пише още Topnovini.bg.

Борисов изрази съболезнования за жертвите на летището в Истанбул

"Изказвам моите дълбоки съболезнования към семействата на жертвите на летище "Ататюрк" в Истанбул". Това написа в социалната мрежа Fac...

Турция ще продължи борбата си срещу всички терористични организации на всяка цена до края на тероризма”, закани се той.

Той подчерта също, че Турция има достатъчно сила, мъдрост и потенциал да бори тероризма предупреди за последствията, ако всички държави не успеят да се в присъединят към световни усилия за побеждаването му. „Всички лоши терористични сценарии, действия – дори се страхуваме да си помислим за тях, ще станат действителност един по един, ако всички държави не водят съвместна борба срещу терористичните организации”, изтъква Реджеп Ердоган.

Турският президент изразява своите съболезнования към семействата на жертвите и пожелава скорошно възстановяване на пострадалите.

Властите в южната ни съседка очакват броят на жертвите и ранените да се увеличи през следващите дни.

Двойният атентат на летището в Истанбул променя въздушния трафик

Двойният самоубийствен атентат на летището в Истанбул, при който загинаха 10 души и бяха ранени 40, доведе до сериозни разбърквания в с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com