Шефът на гарата в Лариса: Моя е грешката, причинила катастрофата с влаковете

7561
Шефът на гарата в Лариса: Моя е грешката, причинила катастрофата с влаковете
Снимка: Getty Images/Guliver

Началникът на гарата в Лариса е признал фаталната си грешка, причинила катастрофата на влаковете в Гърция снощи, предаде в електронното си издание в. „Катимерини“. Утре сутрин той ще се изправи пред съда с тежки обвинения. 

Единственият арестуван понастоящем по повод смъртоносната трагедия е приел своята фатална грешка по време на предварително изслушване и я е отдал на „лош момент“. „За съжаление драмата се дължи главно на трагична човешка грешка“, каза гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис в изявление по телевизията. „Правосъдието ще си свърши работата. Държавата ще подкрепи семействата на жертвите. Ние ще скърбим за нашите деца, за нашите братя и сестри, за нашите приятели. Ще бъдем единни в тази трагедия. А след това ще сведем глави и ще стиснем зъби“, заяви Мицотакис, цитиран от .

Двамата българи от влаковата катастрофа в Гърция са невредими

Двамата българи, пътували в пътническия влак, който катастрофира в Гърция, са невредими. По-рано през деня консулът ни в Солун Антон М...

Обвиненията на началника на гарата в Лариса, за които предстои да се образува наказателно производство, са за нарушаване на безопасността на обществения транспорт, което е довело до смъртта на много хора. Въз основа на неотдавнашно изменение в гръцкия наказателния кодекс за подобно престъпление се предвижда наказание от 10 години лишаване от свобода до доживотен затвор.

В същото време ще бъдат повдигнати и обвинения за поредица от убийства по непредпазливост и за редица нанесени телесни повреди по непредпазливост.

Разследване по случая води ръководителят на прокуратурата в Лариса Стаматис Даскалопулос. За по-бързото, успешно и задълбочено изясняване на причините за трагедията по-рано днес се намеси и прокурорът при Върховния касационен съд в Гърция Исидорос Доякос.

Процедурите по издирването на изчезналите на мястото на инцидента лица протичат с голяма трудност, тъй като поради тежестта на сблъсъка много от пътниците на фаталния влак са разчленени. Трудна е и задачата за идентифициране на телата, изпратени в болниците на Лариса, където съдебните лекари взимат ДНК проби.

ЕК спусна знамената си заради инцидента в Гърция (СНИМКА)

Европейската комисия спусна наполовина знамената си заради трагичния влаков инцидент в Гърция, става ясно в Twitter. Припомняме, че мал...

Най-малко 38 души загинаха при катастрофата снощи, според официалната информация на гръцката пожарна, след като пътнически влак се сблъска с идващ насреща товарен влак в Североизточна Гърция, малко преди долината Темпе между планините Олимп и Оса. Смята се, че броят на жертвите ще се увеличи, тъй като във вагоните на пътническия влак има заклещени хора. Хоспитализирани са 57 души, включително 6 в интензивно отделение, а 15 пострадали са изписани от болницата, съобщи в електронното си издание в. „Катимерини“

Общият брой на хората в двата влака е бил 354 души (342 пътници и 12 служители, от които двама са били в товарния влак), предаде гръцкият железопътен превозвач Hellenic Train. Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис благодари на гръцките пожарникари и спасители, на служителите на бърза помощ, на полицията, на местните власти, както и на лекарите, здравните работници и психолозите в болниците. Той похвали министъра на инфраструктурата и транспорта затова, че си е подал оставката. Оставка подаде и директорът на гръцките държавни железници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Вучич търси помощ от южноамериканските държави срещу резолюцията на ООН за Сребреница

Гърция пусна мобилно приложение, за да се докладват нарушения по плажовете

Стана ясно кога Си Дзинпин ще посети Сърбия

Земетресение разтърси остров Крит

„Правителствата са безсилни, но хората сме силни“: Активисти в Истанбул протестират за помощ към Газа

Продавали наркотици в училище: Родители и ученици арестувани в Гърция

Гърция въвежда по-строги мерки за контрол на трафика

Земетресение разлюля Гърция

Румънските власти освободиха българските риболовни кораби, задържани миналата година

Мицотакис стопли отношенията си с гръцката православна църква

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани