Стартира делото срещу адвоката на Тимошенко

20862
Стартира делото срещу адвоката на Тимошенко
Снимка: Getty Images/Guliver

Делото срещу Сергей Власенко, адвокат на намиращата се в затвора лидерка на опозицията Юлия Тимошенко, започна днес в Киев. Той е съден за домашно насилие срещу бившата си съпруга, а опозицията определи делото като "политическа репресия".

Янукович се срещна с Путин, Тимошенко спира гладната стачка

Руският президент Владимир и украинският му колега Виктор Янукович проведоха в Сочи работна среща, на която обсъдиха стратегическо па...

Изслушването обаче бързо беше отложено за 10 януари заради отсъствие на адвоката на Власенко. Той е заподозрян, че е биел и наранявал бившата си съпруга Наталия Окунска през 2010 и 2011 г. и може да бъде осъден на до две години затвор.

Власенко нарече делото "лъжа" и "политическа репресия". "Тук съм, само защото съм част от екипа защитници на Юлия Тимошенко", заяви той след заседанието на съда. Власенко допълни, че е разделен с бившата си съпруга от пет години и почти никога не я е виждал в този период. "Тя беше използвана", заяви той.

Но прокурорът Дмитро Борзик съобщи, че делото няма нищо общо с политиката. "Тези обвинения нямат никаква връзка с политиката", заяви той пред журналисти.

Делото срещу Власенко започна през ноември, когато Украйна водеше преговори за евентуално подписване на споразумение за асоцииране с ЕС.

Тимошенко иска свалянето на президента

Видната опозиционерка Юлия Тимошенко, която излежава присъда в украински затвор, сравни политическия си противник Виктор Янукович с дик...

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани