X
 
 

Сърбия: Наполовина повече са нападенията над журналисти през тази година

556 0
photo of Сърбия: Наполовина повече са нападенията над журналисти през тази година
Снимка: Thinkstock
Асоциацията на журналистите в Сърбия обяви, че повечето отговорни за нападенията срещу журналисти и медийни работници не са наказани или „изобщо не е “започнало разследване", пише БГНЕС. Изказването е по повод Международния ден срещу безнаказаността на престъпленията над журналистите. В изявлението се казва, че броят на нападенията и натиска върху журналисти и медийни работници в Сърбия през 2019 г. е почти 50% по-голям в сравнение с миналата година. Тогава са били регистрирани 54 случая, в сравнение със тази година, когато нападенията са 77 на брой.

Асоциацията припомни, че около 39 журналисти и медийни работници, работещи за сръбските медии са били убити, изчезнали или загубили живота си при неизяснени обстоятелства от 1991 г. до 2001 г. Според статистиката на Международната федерация на журналистите, през последните десет години са убити над 1 060 журналисти, а съдебна присъда има за едно от 10 убийства.

Елена Йончева сезира Конституционния съд за цензуриращ медиите закон

Бъдещият водач на евролистата на БСП Елена Йончева сезира Конституционния съд за промените в Закона за личните данни. Йончева ги опреде...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители