Сърбия няма да провежда референдум за членство в ЕС

851
Сърбия няма да провежда референдум за членство в ЕС

Сръбският премиер Александър Вучич заяви пред германското издание Bild, че Сърбия няма да провежда референдум за това дали да се присъедини към ЕС.

По повод спекулациите, че руският президент Владимир Путин използва влиянието си в Сърбия, за да окаже натиск за провеждането на референдум за присъединяването към ЕС, Вучич каза:

Откриха телата на 20 души след стрелбата в сръбско заведение

Труповете на 20 души са открити в сръбското заведение, където тази нощ мъж нахлу и започна да стреля по всички. По първоначални данни ...

"Не знам за Путин, но знам, че някои сръбски партии призовават за това. Моят отговор е ясен: няма да има референдум, независимо колко инициативи има за това".

Няколко малки десни партии, които се обявяват за по-близки връзки с Кремъл, призоваха за референдум за присъединяването на Сърбия към ЕС, въпреки че страната едва започна преговорния процес и се надява да получи членство през 2020 г. Вучич каза, че преди парламентарните избори е дал ясно да се разбере, че целта му е присъединяване към ЕС:

"Ние спечелихме абсолютно мнозинство. Ще направим всичко възможно, за да постигнем нашата цел. Ако се отклоним от тази пътека, Сърбя ще тръгне в грешна посока."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com