Съветник на Вучич избухна: Български разузнавачи в Скопие работят срещу Сърбия

10788
Съветник на Вучич избухна: Български разузнавачи в Скопие работят срещу Сърбия
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарния комитет за Косово Милован Дрецун обвини български разузнавачи в дестабилизиране на региона. Това е поредно скандално изявление срещу страната ни през последните десетина дни.

В интервю за вестник "Курир" Дрецун твърди, че "преди два месеца в Скопие е сформиран мощен разузнавателен екип, който работи под прикритие в един голям западноевропейски автомобилен завод".

Борисов: Докато не ми се извини Дачич, не искам да чувам нито Вучич, нито Бърнабич (ВИДЕО)

"Докато не ми каже "извинявай, Бойко", нито Вучич, нито Ана (бел. ред. - сръбският премиер Ана Бърнабич) ме интересува какво ще кажат"....

"Неговата цел е да бъде блокирано постигането на компромисно решение между Белград и Прищина. В този екип работят разузнавачи от България, Северна Македония, Германия и Албания", твърди още Дрецун, който се смята за един от най-приближените на президента Александър Вучич и външния министър Ивица Дачич.

"В отделни съседни държави се води мощна кампания срещу постигането на каквото и да е компромисно решение между Белград и Прищина. Скопие се превръща в мощен разузнавателен център за работа срещу държавните интереси на Сърбия", казва още Милован Дрецун.

"Всяко компромисно решение е основният стабилизиращ стълб в региона. Липсата на компромис между Белград и Прищина е подготовка за нови сблъсъци в региона и създаването на "Велика Албания", добавя той.

Сръбският държавен служител призова македонските власти да отговорят какви са целите на този разузнавателен екип, който "вреди напълно на Сърбия".

Сърбия ни отвърна за Косово, Борисов се обяснява на Бърнабич с "толкова ви обичам"

"Изявлението на българския премиер Бойко Борисов миналата седмица на срещата на върха в полския град Познан е неприемливо, защото не е ...

"Какво могат да направят, освен да събират информация и да разпространяват дезинформация. Този екип няма за цел да защитава нашите интереси, а да работи срещу тях. Това никак не е безобидно. Могат да направят някоя медийна и политическа диверсия и да предизвикат дори и сблъсъци", казва още Дрецун.

Известен със силно националистическите си възгледи, Дрецун често се изявява в медиите със скандални твърдения, най-вече насочени срещу Албания и Косово. 

Само преди седмица Дачич отправи скандални изявления по адрес на България и премиера Бойко Борисов отново във връзка с косовския въпрос. По-късно той обвини медиите за скандала.

Борисов призова Дачич публично да му се извини. Впоследствие сръбският външен министър нарече конфликта "недоразумение" и увери, че е приключен, но без да се извини директно на българския премиер.

Дачич: Някои страни играят двойна игра около Косово

Някои страни-членки на Европейския съюз играят двойна игра и не искат да се постигне договор за Косово, в който те няма да са водещ фак...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com