X
 
 

Тройно убийство разтърси хърватския град Сплит

1077 0
Тройно убийство разтърси хърватския град Сплит
Снимка: Getty Images/Guliver
Трима мъже бяха застреляни при предполагаема атака за отмъщение в центъра на град Сплит, съобщи „Дойче Веле”.

Хърватската полиция задържа двама мъже, след като в центъра на Сплит бяха убити трима души. Местните медии съобщиха, че стрелецът е отмъстил на наркодилъри, които са тормозели брат му, въпреки че няма официално потвърждение на тази информация.

Първи смъртен случай от грип в Хърватия

Първи смъртен случай от грип беше съобщен в Хърватия, където има официално регистрирани 878 пациенти, повалени от тази болест, съобщиха...

Полицейски сили бяха разположени в центъра на втория по големина град на Хърватия - Сплит, след стрелбата.

Очевидец в популярния пристанищен град съобщи, че е чул стрелба. Впоследствие онлайн се появи видеоклип, показващ мъж, който се разхожда, носейки автомат.

Кметът на Сплит Андро Кръстулович Опара потвърди, че извършителят е в ареста.

„Такъв акт не е наблюдаван от десетилетия“, написа Опара във Фейсбук.

Кола осъмна със забити кирки на капака

Столичен шофьор получи стряскащо предупреждение върху колата си, пише dnevnik.bg. Инцидентът се разиграва едва три дни преди Рождество ...

По-късно полицията заяви, че са задържани двама души.

"Единият от тях е свързан с престъплението, докато вторият човек е свидетел", се казва в изявление на полицията, цитирано от хърватския обществен оператор HRT.

Макар че официалните власти не са публикували веднага подробности за стрелбата, няколко хърватски медии съобщават, че стрелецът е 26-годишен професионален моряк и че жертвите му са свързани с търговията с наркотици.

Според сплитския всекидневник „Slobodna Dalmacija”, един от братята на стрелеца е имал дългове към хора, участващи в организирана престъпност, като членове на престъпни кланове впоследствие са заплашвали както задлъжнелия брат, така и предполагаемия стрелец.

Хората заселили Земята заради мъст и предателство

Британски археолози смятат, че древните хора са започнали бързото заселване на Земята и преселването в негостоприемни райони поради пре...

Една от жертвите на стрелбата е лежала три години в затвора за това, че през 2004 година ранява осемгодишно момиче с мотоциклета си и бяга от местопроизшествието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители