X
 
 

Турция изцяло подкрепя Северна Македония за НАТО и ЕС

1147 1
photo of Турция изцяло подкрепя Северна Македония за НАТО и ЕС
Снимка: iStock/Guliver
Президентите на Северна Македония Стево Пендаровски и на Турция Реджеп Тайип Ердоган проведоха двустранни разговори в рамките на срещата на върха на държавите от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

От кабинета на македонския президент съобщават за агенция МИА, че по време на разговорите е изразено задоволство от силното партньорство между двете държави и от положителните тенденции в развитието на двустранните отношения както в политическата, така и в икономическата област. Стокообменът между Северна Македония и Турция се увеличава и през 2018 г. достигна 505 милиона долара. Разбира се, икономическото сътрудничество може да се разширява в интерес на гражданите на двете държави.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев се хвали само с наши проекти

Опозицонната партия в югозападната ни съседка ВМРО-ДПМНЕ заяви, че премиерът Зоран Заев се хвали само с проекти, които са били започнат...

Събеседниците са обменили мнение и информация за състоянието на своите държави и на региона. В контекста на желанието на Северна Македония за членство в НАТО Пендаровски е изразил очакванията си, че парламентът на Турция ще ратифицира присъединителния протокол, след като вече е одобрен от парламентарната комисия по външни работи, пише още БГНЕС.

Ердоган е уверил македонския си колега, че Турция подкрепя изцяло желанието на Северна Македония за членство в НАТО и ЕС и че протоколът за членство в Северноатлантическия алианс ще бъде ратифициран в най-скоро време.

Пендаровски е отправил покана до президента на Турция да направи официално посещение в Скопие, която е била приета със задоволство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...