Турция спря социалните права на Фетхуллах Гюлен

1970
Турция спря социалните права на Фетхуллах Гюлен
Снимка: Getty Images/Guliver

Агенцията за социално осигуряване в Анкара спря пенсията и всички социални права на сочения за организатор на метежа Фетхуллах Гюлен. Агенцията има намерение да приложи същата рестрикция и спрямо всички останали участници в опита за военен преврат от 15 юли.

С малко повече от час закъснение в президентския дворец Аксарай започна извънредното заседание на Съвета за национална сигурност, председателстван от президента Реджеп Ердоган. След приключването на това заседание, определяно от турските медии като критично, предстои съвещание на Министерския съвет, което също ще се проведе в Аксарай.

Очаква се президентът Ердоган в обръщение към нацията да обяви извънредните мерки за излизане от кризисната ситуация след опита за преврат. Голяма е вероятността те да касаят поправки в Конституцията и наказателните закони, както и закона за държавните служители.

В Турция се проверяват всички военни прокурори и съдии

Министерството на отбраната на Турция провежда следствени проверки по отношение на всички военни съдии и прокурори, пише ТАСС. От длъж...

След като до вчера вечерта мащабните уволнения в армията, съдебната система, държавната администрация, университетите, сферата на образованието и медиите достигнаха 50 000 души, днес чистката продължава.

От постовете си в Министерството на младежта и спорта са отстранени 245 души. Сред уволнените служители в Министерския съвет са и 10 инженери-компютърни програмисти, за които разследващите изясниха, че изнасят секретни данни от сферата на финансовото разузнаване в Туитър под името Фуат Авни.

Бившият ректор на университета „18 март" в Чанаккале проф. д-р Седат Лачинер и брат му доц. д-р Ведат Лачинер бяха задържани днес и след бързо съдопроизводство оставени за постоянно в ареста. Професорът е експерт по тероризъм.

С решение на Съвета за висшето образование от работа са отстранени и други трима ректори, още вчера бяха изискани оставките на 1577 декани на факултети и днес вече са приети.

Външно към българите в Турция: Избягвайте оживени места

Обстановката в Република Турция остава нестабилна. На територията на цялата страна се провеждат серия от операции на турските сили за с...

Председателят на съвета проф. Йекта Сарач съобщи в Туитър, че много бързо освободените от деканите постове ще бъдат заети от нови хора, а и решенията са съгласувани с министъра на образованието.

В университета Истанбул заради връзки с групировката на Гюлен са уволнени 95 преподаватели.

В Анкара започна разследване по същите подозрения и за оказано пряко съдействие на превратаджиите срещу 900 служители в дирекцията на полицията.

По време на ареста на районен полицейски директор в Гюдюл помощник-комисар Мутлу Ч. се простреля с пистолета си и почина в болницата, пише КРОСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com