Турска групировка била причастна към атентата на руския А321

3271
Турска групировка била причастна към атентата на руския А321
Снимка: Gettyimages.com

Терористичният акт на борда на руския самолет А321, разбил се в Синай, може да е подготвена от турската националистическа организация "Сиви вълци", пише вестник "Комерсант", като се позовава на източник в руските спецслужби.

През декември депутати от Руската Дума се обърнали към главния прокурор Юрий Чайке с предложение да се признае турската организация "Сиви вълци" за терористична групировка и по този начин да се забрани нейната дейност в Русия.

Депутатите отбелязали, че в последно време организацията "Сиви вълци" се активизирала и действа по-конкретно срещу Русия. Представители на тази организация били причастни към енергийната блокада на Крим от страна на Украйна и очевидно – към взрива на две предавателни кули в Южна Украйна, в резултат на което подаването на електроенергия на полуострова било прекратено.

Със същата молба се обърнал и ръководителят на комитета на Съвета на федерацията по конституционно законодателство Андрей Клишас.

Нова версия за катастрофата на руския Airbus А321 над Синайския полуостров

На борда на разбилия се над Синайския полуостров руски самолет Airbus А321 е имало таймер. Това твърди американският ТВ канал Fox News...

"Във ФСБ смятат, че зад взрива на руския самолет може да стоят членове на турската радикална националистическа организация "Сиви вълци", свързана с "Ислямска държава" и действаща в много други арабски страни, включително в Египет", пише вестникът.

По информация на изданието организацията "Сиви вълци", появила се в Турция в края на 60-те години, е участвала в бойните действия в Чечня, като организирала прехвърляне на оръжие в размирната република. Един от лидерите на "Сиви вълци", 32-годишният Алпарслан Челик, е поел отговорност за разстрела на единия от катапултиралите руски пилоти от сваления руски самолет Су-24.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com