Юнкер измислил компромис за Гърция

13092
Юнкер измислил компромис за Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

Шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер поема юздите на преговорите с Гърция, като най-изненадващо предлага компромисна алтернативна формула, за да разсече "гордиевия възел" и за да може европейските партньори да стигнат до споразумение с гръцкото правителство. Така гръцките електронни издания Нюз.ин и "Етнос" информират за изпратен от ЕК документ до Атина с предлагано от нея решение на гръцкия проблем, предаде Стандарт нюз.

Съгласно компромисната формула на Юнкер, за да бъде постигнато незабавно споразумение между Гърция и нейните партньори, в документа се предвижда, първо, МВФ да бъде изваден от спасителната програма, да бъдат заложени много ниски първични бюджетни излишъци за тази и следващата година, а решенията на спорните въпроси за пенсионното осигуряване и трудовите въпроси да бъдат отложени за есента.

Меркел и Оланд призоваха за по-бърза сделка между Гърция и кредиторите

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел наблегнаха на необходимостта за засилване на усилията за постиган...

Второ, правителството на премиера Алексис Ципрас да приеме пакет от мерки в размер на пет милиарда евро, включващи различни данъчни и други финансови регулации, като промяна на ДДС и други, които да прокара през парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com