В Куманово откриха 14 тела на убити терористи, четирима се предадоха

8677
В Куманово откриха 14 тела на убити терористи, четирима се предадоха
Снимка: БГНЕС

Говорителят на македонското МВР Иво Котевски заяви на пресконференция в Скопие, че полицейската акция в Куманово е приключила, а терористичната група е била разбита. По неговите думи полицията е открила 14 тела на убити терористи. В момента се установява тяхната самоличност. От откритите тела все още не е идентифициран командир НАТО, който е водач на групата. Котевски разкри, че отрядът е наброявал около 40 души. Те са планирали нападения в цяла Македония. Говорителят на МВР потвърди информацията, че са загинали и осем полицаи.

Медии в Македония пък съобщиха, че още късно в събота вечерта четирима от терористите са се предали на полицията. Това са Сами Укшини, известен като командир Соколи, Бег Ризай, Дем Шеху и Мухамед Юсуф, известен като командир Малишева. Новината е на македонската електронна медия А1on, което цитира изданието на албански език "Коха". Според информацията, Командир Малишева е пострадал в престрелките. Изданието твърди, че четиримата били водачи на групата, но имало и други, които са се предали. Единственият, който не искал да се предаде бил Мирсад Ндрецай, известен като командир НАТО. Всички са участвали в конфликта в Македония през 2001 г. и са действали в района на Липково.

Няма засилено полицейско присъствие по границата на България с Македония

Няма засилено полицейско присъствие по границата на България с Македония. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР. Няма ...

По последна, но непотвърдена информация, в последните часове изстрели са били чути в скопското село Арачиново, както и в кумановското Грушино, което се намира на стария път между Куманово и Скопие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com