X
 
 

В Турция намаляват военната служба от 12 на 6 месеца

2951 0
photo of В Турция намаляват военната служба от 12 на 6 месеца
Снимка: Getty Images/Guliver
Турският парламент прие законопроект за намаляване на срока за задължителна военна служба от 12 на 6 месеца, съобщава вестник Daily Sabah, цитиран от БГНЕС.

Пояснява се, че тези, които искат да служат още 6 месеца, ще получават около 2000 турски лири (около 346 долара) на месец. В същото време, срокът на службата на офицерите от запаса и военнослужещите с новоназначеното звание резервни офицери, избрани измежду завършилите университети или колежи, ще бъде 12 месеца.

Турция е номер едно сред държавите, приели най-много бежанци

Турция отново е държавата, дала подслон на най-голям брой бежанци в света, пише вестник "Сабах", цитиран от БГНЕС. Според вътрешното ми...

Новата система ще позволи на тези, които могат да си го позволят, да преминат на постоянна платена служба в армията. Новоназначените военнослужещи ще трябва да преминат едномесечно военно обучение и ще бъдат освободени от оставащите пет месеца служба, заплащайки 30 000 лири (почти 5 200 долара). Анадолската агенция твърди, че сумата, която ще трябва да се плати, ще бъде 31 000 лири (т.е. почти 5 400 долара).

Daily Sabah уточнява, че законопроектът е приет с 335 гласа "за" от общо 600 депутати в парламента с подкрепата на всички партии. 17 парламентаристи са гласували против и двама са се въздържали.

Вестникът подчертава, че законопроектът ще влезе в сила след ратифицирането му от турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Веднага след като законопроектът бъде ратифициран, 100 000 войници, които служат за период от една година, ще бъдат демобилизирани преди изтичане на срока.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...