Венизелос намекна за предсрочни избори в Гърция

12370
Венизелос намекна за предсрочни избори в Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

Гръцкият вицепремиер и лидер на по-малкия коалиционен партньор в гръцкото правителство Евангелос Венизелос предизвика буря в политическите кръгове в Атина, след като намекна за възможни предсрочни избори в страната, предаде БГНЕС.

Венизелос каза това в Базел, Швейцария, където присъства на конференция на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според гръцките анализатори изявлението му означава възможност за предсрочни избори.

В своята реч Венизелос заяви, че причината партньорите на Гърция да са резервирани относно решението дали да оставят страната без строг надзор явно е дълбоко политическа. Според него "когато има опозиция, предлагаща неща, които могат да доведат до излизането от релсите не на Европа, а на Гърция, до изгубването само за няколко дни на постигнатото, е логично да има резервираност и затвърждаване на позицията за получаване на необходимите гаранции".

"Необходимите гаранции ще бъдат дадени, ако това е волята на народа. С оглед на това че действаме в името на гръцкия народ, трябва да имаме вътрешна подкрепа с цел да се наложи истината. А тя е, че Гърция изпълнява всички изисквания да излезе от програмата на Тройката и да премине в нова ера на сериозност, отговорност и отчетност пред другите европейски страни на равноправна основа", каза гръцкият вицепремиер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com