ВМРО-ДПМНЕ отчаяно: Заев иска да предизвика гражданска война

10405
ВМРО-ДПМНЕ отчаяно: Заев иска да предизвика гражданска война

Зоран Заев съзнателно иска да предизвика конфликт в Македония, обяви като реакция на днешната "бомба" на опозицията управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ, предаде БГНЕС.

"След днешната пресконференция на всички разумни и съзнателни граждани на Република Македония, независимо дали са македонци, албанци, турци, власи, роми, сърби, босненци или други, на всички им станат ясно. В желанието си за власт Зоран Заев е готов да жертва всичко, и мира и стабилността, и икономическото развитие, и съжителството между гражданите", обявиха от партията.

Те определиха днешната бомба като "нарязан и монтиран материал", който няма политическа тежест. "Реалността показва, че това, което твърди Заев е невярно", се казва още в изявлението на управляващите.

Днес Заев пусна запис на бившия вътрешен министър Гордана Янкулоска и неин разговор с Мартин Протогер, началникът на политическия кабинет на македонския премиер Никола Груевски. В разговора Протогер казва, че иска да убие главния редактор на телевизия "Сител" Драган Павлович-Латас, защото е агент на сръбските служби. Латас каза през февруари, че ще съди Зоран Заев заради публикувани телефонни разговори. В представения от Заев запис се чува, че Латас се обажда на председателя на Апелативния съд в Скопие, за да урежда съдебни дела, който той е лице в спора.

Ахмети: Разделянето на Македония не е в интерес на албанците

Разделението на Македония не е в интерес на албанците. Това заяви лидерът на управляващата албанска партия Демократичен съюз за интегра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com