X
 
 

Вучич: Сърбия ще запази военен неутралитет

1500 3
Вучич: Сърбия ще запази военен неутралитет
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред заместник-министъра на външните работи на Руската Федерация Александър Грушков, че Белград ще запази военния си неутралитет, което ще бъде потвърдено от съответните стратегически документи, предава N1. Това се казва в съобщение на президентството в Белград, предаде "Фокус".

Преди да се срещне с държавния глава на Русия Владимир Путин, Вучич ще домакинства разговор с президента на Беларус Александър Лукашенко на 2 и 3 декември.

Вучич не се плаши от срещата с Путин, съвестта му е чиста

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че не вижда никаква причина срещата му с руския президент Владимир Путин на 4 декември в Со...

Вучич заяви, че очаква „с голямо нетърпение идната среща в Сочи, където ще е третия разговор между тях през 2019 г.“.

Според него това е „изключително важна среща, която е шанс да се разговаря и да се обменят становища спрямо глобални и регионални проблеми, както и най-важните теми за руско-сръбското сътрудничество, основно в икономиката“.

Вучич и Грушков обсъдиха регионалната ситуация и заявиха, че се надяват Западните Балкани да запазят мира и стабилността. Вучич освен това благодари на Москва за подкрепата и честите визити на нейни сътрудници в страната.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    вучич е същата московска мастия, като борисов
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Какъв "военен неутралитет" щяла Сърбия да поддържа, след като има на територията си руска военна база и се въоръжава с руски оръжия ? Да не говорим, че през наша територия ще бъде снабдявана с руска газ. Безплатен обяд никъде няма. Просто Белград се превръща в Балкански сателитен център на Кремъл за руско влияние и руски хибридни операции и за тровене на отношенията между останалите Балкански стра виж още ›› ни. Би било груба стратегическа грешка подибна държава да се промъкне в ЕС!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Вучич ще налага "военен неутралитет" с руски С400! Ха ха ха....