Възможно ли е арест на Зоран Заев да свали Груевски?

6494
Възможно ли е арест на Зоран Заев да свали Груевски?

Чашата ще прелее, ако властите решат да арестуват лидера на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев. Това каза бившият македонски вътрешен министър професор Любомир Фръчковски по повод информациите, че е възможно задържане на Заев "поради издаване на държавна тайна", пише БГНЕС.

"Ако се стигне до арест, вътрешният и външният натиск ще бъде огромен и оттам нататък няма връщане назад. Диктатурата на премиера Никола Груевски толкова много е разклатена от разкритията на опозицията, че е възможно да се опита да спре този процес. Има още няколко "компрометиращи бомби" - за смъртта на журналиста Никола Младенов, за лустрацията, както и за спора за името на републиката", каза още Фръчковски.

Според него, ако се стигне до лошо развитие на нещата, опозицията трябва да намери начин да разкрие цялата истина. "Опозицията, обаче, не трябва да позволи да се стигне до малтретиране и задържане в условията на тази диктатура", каза още Любомир Фръчковски.

Преди няколко дни Заев разкри, че директора на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков е взел подкуп поне от 500 000 евро от израелска компания, която е трябвало да достави техническо оборудване. Миялков е братовчед на премиера Никола Груевски. След разкритията властите в Скопие обвиниха Заев в "разкриване на държавна тайна".

Заподозряха Заев в корупционна схема

Не може лидерът на опозицията Зоран Заев да е издал държавна тайна, защото той изобщо не разполага с такава. Това заяви бившият макед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани