Заподозряха Заев в корупционна схема

7666
Заподозряха Заев в корупционна схема

Не може лидерът на опозицията Зоран Заев да е издал държавна тайна, защото той изобщо не разполага с такава. Това заяви бившият македонски заместник-министър на здравеопазването Владимир Лазаревик.

Според него става дума за обикновена корупционна схема, с която се цели ощетяването на една израелска фирма с милиони евро. Лазаревик заяви, че в най-скоро време израелските власти ще излязат с реакция на твърденията, които изнесе опозицията.

"Зоран Заев извади информация, от която става ясно, че високопоставени представители на властта са замесени в тежък корупционен скандал, при който са ощетени израелски граждани", каза той.

Лазаревик е категоричен, че Македония трябва да бъде освободена не от Заев, а от сегашното управление на премиера Никола Груевски.

"Разговарям с много международни фактори и те смятат, че това, което се случва днес в Македония е недопустимо", добави опозиционният политик.

Последните разкрития показват, че директорът на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков е получавал огромни комисионни от сделки.

Паричният поток минавал през Москва, Будапеща и завършва в джоба на Миялков, а неговият братовчед и премиер Никола Груевски е гарант на тази корупционна схема. Една от тези сделки се отнася за техника за спецслужбите, от нея Миялков е получил поне половин милион евро комисионна.

Политическата ситуация в Македония е изключително сложна. Нараства недоволството срещу управлението на премиера Никола Груевски, който е на власт от 2006 г.

Той се опитва да държи Македония настрана от нейната европейска перспектива, установявайки авторитарен режим и потискайки свободата на словото. По време на неговото управление корупцията достигна небивали мащаби.

МВР на Македония ще повдигне обвинение срещу Заев за разкриване на класифицирана информация

МВР на Македония съобщи, че ще повдигне обвинение срещу лидера на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев...

Един от нейните символи е проектът Скопие 2014 г., който обикновените македонски граждани наричат презрително "Дисниленд". Центърът на македонската столица беше "украсен" със статуи на антични герои, за изработването на които управляващите си присвоиха милиони евро.

В основата на тази корупционна схема, както и на всички останали е премиерът Никола Груевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com