Човек от народа: Да саботираш отбора си, за да почерпиш феновете на съперника с безплатен сандвич (ВИДЕО)

2394
Човек от народа: Да саботираш отбора си, за да почерпиш феновете на съперника с безплатен сандвич (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Зад Океана“ е рубрика на Actualno.com с автор Бойко Димитров, посветена на най-интересните събития в американските спортове.

 

Всички сме чували максимата, че спортистите на първо място трябва да са професионалисти. Да се борят с нокти и зъби за победата на техния тим. Често чуваме и че „трябва да умрат на терена“. Това е така, но преди всичко спортистите са хора, като всеки един от нас.

Голяма част от професионалните спортисти по света са доста добре подплатени финансово, за разлика от феновете, които отделят от семейния бюджет, за да могат да си позволят да ги гледат на живо. Затова и топ атлетите често правят малки жестове, с които да се отблагодарят на привържениците за подкрепата. Такъв е и случаят с Бобан Марианович. Сръбският баскетболист, който саботира собствения си тим, за да почерпи феновете на противника с безплатни сандвичи.

Бобан Марианович ще остане в сърцата на феновете

Бобан Марианович

Бобан Марианович е 224 сантиметров център, който в момента защитава цветовете на тима от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада – Хюстън Рокетс. 35-годишният сърбин е неизменна част от Лигата на извънземните от 2015-а насам. Въпреки огромния си ръст, Бобан е любимец на феновете на НБА заради благия си характер и най-вече заради страхотното си чувство за хумор.

Онзи ден Марианович за пореден път спечели сърцата на феновете на НБА, на баскетбола, а и на спорта по света, по време на двубой на неговия Хюстън Рокетс срещу бившия му отбор Лос Анджелис Клипърс. „Ракетите“ гостуваха на „ножиците“ в последния ден от редовния сезон. Клипърс си бяха осигурили участие в плейофите на Лигата, докато Рокетс бяха вече отпаднали от надпреварата и се готвеха за лятната си ваканция. С няколко думи – мач без абсолютно никакво значение.

Жестът на Боби, който ще се помни дълго време

Бобан Марианович

Не така обаче стояха нещата за феновете, които напълниха зала „Crypto.com Arena“ в Лос Анджелис за срещата. Тези фенове, които бяха отделили от залъка си, за да видят своите любимци, както и звездите на съперника. Затова и Бобан Марианович реши да направи жест към привържениците на домакините, който дълго време ще се помни.

Лос Анджелис Клипърс имат подписан договор за партньорство с верига за бързо хранене в Града на ангелите. Двете страни имат съвместна инициатива от началото на сезона, която гарантира на всеки фен на домакините, присъстващ в залата, безплатен сандвич с пиле при два пропуска от наказателната линия на съперников баскетболист. По този начин Клипърс и въпросната верига си гарантират посещаемост, реклама, както и сериозна подкрепа и освирквания всеки път, когато на линията застане играч на противника.

ОЩЕ от "Зад Океана": 4 години от смъртта на Коби: Трогателното писмо, което легендата се сбогува с баскетбола

Марианович нарочно пропусна два наказателни изстрела

Такъв бе случаят и онзи ден. В четвъртата четвърт на мача, 4:44 минути преди финалната сирена, Бобан Марианович застана на наказателната линия. Заради високия си ръст и небогатия си технически арсенал, сърбинът не се слави като добър стрелец. Боби, както наричат 224 сантиметровия център, пропусна първия изстрел. Феновете в залата полудяха от радост.

Тогава той направи нещо запомнящо се. Бобан се обърна към публиката и извика: „Искате ли безплатно пиле? Това е от мен“. След това той нарочно изстреля още една „тухла“, както се казва на баскетболен език, за да могат феновете да получат по един безплатен сандвич от спонсора на Клипърс.

„Пазя ви гърба“

Бобан Марианович

След втория си пропуск Марианович отново се обърна към феновете, усмихна се, кимна с глава и каза: „Пазя ви гърба“. По този начин сръбският баскетболист се отблагодари на привържениците, които го подкрепяха, докато носи екипа на „ножиците“ между 2017-а и 2019-а.

Това пък бе общо седмият път през сезона, в който феновете на Клипърс получават безплатни сандвичи. Но също така и първият, в който баскетболист на съперника нарочно се проваля, просто за да покаже своята благодарност към хората, за които е спортът – феновете.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ от "Зад Окена": Емблематичен баскетболист от НБА: Не ми остава много живот

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАСКЕТБОЛ:

Везенков: Контузиите спряха прогреса ми, взех правилно решение да играя в НБА (ВИДЕО)

Сезонът за Везенков приключи, Сакраменто се издъни срещу Ню Орлиънс и остана извън плейофите в НБА (ВИДЕО)

Сакраменто разби Голдън Стейт, предстои съдбоносен мач за Везенков и компания (ВИДЕО)

Скръбна вест! Отиде си български баскетболист от близкото минало

Везенков и Сакраменто ще спорят с Голдън Стейт на Стеф Къри за място в плейофите на НБА

Емблематичен баскетболист от НБА: Не ми остава много живот

Сакраменто профука 20 точки аванс при загуба от Оклахома, Везенков не игра (ВИДЕО)

Спорт по телевизията днес - 5 април 2024 г.

След 22 мача аут: Везенков се завърна в игра за Сакраменто, а Кингс удариха Юта Джаз (ВИДЕО)

Александър Везенков: Оценяват ме от един удар, на моменти не разбирам какво става (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com