История в НБА - Кавалиърс взеха титлата след невиждан досега обрат

1142
История в НБА - Кавалиърс взеха титлата след невиждан досега обрат
Снимка: Getty Images/Guliver

За пръв път в цялата история на НБА отбор, изоставащ с 1:3 във финалната серия успя да направи пълен обрат. Кливланд Кавалиърс спечелиха титлата в най-силната баскетболна лига в света след успех с 93:89 в залата на действащия шампион Голдън Стейт Уориърс и унищожиха всякакви спомени за рекорда на "Войните" от редовния сезон - 73 победи и само 9 загуби.

Трипъл-дабъл за Кавс направи Леброн Джеймс - 27 точки, 11 асистенции и 11 борби, но решителният удар беше на Кайри Ървинг. По ирония на съдбата Кайри порази Голдън Стейт така, както те правеха цял сезон с противниците си - с тройка, докато Леброн закова решителен чадър точно преди изпълнението на нисичкия гард. Джеймс изпълни и обещанието си най-после да донесе трофея в родния Охайо - Леброн обеща да го стори преди две години, когато се върна от Маями в Кливланд и след като взе две титли от четири финала с "Горещите".

Коби Брайънт сложи край на кариерата си, "Голдън Стейт" би рекорда на "Чикаго" на Джордан

Един от най-добрите баскетболисти за всички времена Коби Брайънт сложи край на баскетболната си кариера в НБА по единствения начин, кой...

Кавалиърс изоставаха със 7 точки на почивката, но не позволиха на MVP на редовния сезон Стеф Къри да се разгърне и обърнаха нещата. Дреймънд Грийн беше водещата фигура за досегашните шампиони с 32 точки, 15 борби и 9 асистенции, но неговите усилия не стигнаха за втора поредна титла за тима му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com