"Левски" изравни, титлата се решава в петия мач

11746
"Левски"  изравни, титлата се решава в петия мач

"Левски" очаквано победи Лукойл Академик с 95:78 и изравни в серията 2:2 и вдигна още напрежението. Защото титлата в баскетболното ни първенство ще се решава в пети мач, който ще е в "Арена Самоков". Последният двубой ще се свири от съдии от чужбина.

Днес "Сините" не само победиха, а направо пребиха шампиона Лукойл. Показаха превъзходство през целия мач и не допуснаха изненади. "Левски" направи серия от точки, в края на първото полувреме, след която съперникът им получи психологически срив. И нито за миг "студентите" не успяха да се доближат.

В 18 часа! Левски изравнява или Лукойл триумфира?

Скандали или баскетбол ще роди днешният четвърти финален мач за титлата на Националната лига? От 18 часа отново в зала „Универсиа...

И както в миналия мач, защитата бе слабото място и на двата отбора, но за разлика от Лукойл при "Левски" имаше проблясъци. Разликата бе натрупана и благодарение на стрелбата от тройката, като домакините имаха 9 успешни от 14 опита срещу 4 от 10 за Лукойл

"Левски" си решиха мача втретата част, когато поведоха с 23 точки. В последните десет минути срещата се доиграваше. Вече бе ясно, че Левски печели двубоя и затова и гостите пуснаха в игра и Крис Минков и Николай Грозев.

Супер мач за победата изигра Христо Захариев, който завърши с 23 т.,а Лайънъл Чалмърс записа 22 т. За Лукойл най-много отбеляза Аландо Тъкър - 20 т., а Димитрис Вергинис добави 11 т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com