Майкъл Джордан е лидер по приходи сред спортистите, прекратили кариерите си

10137
Майкъл Джордан е лидер по приходи сред спортистите, прекратили кариерите си
Снимка: Getty Images/Guliver

Майкъл Джордан оглавява класацията на "Форбс" за най-високоплатените спортисти, които са прекратили професионалните си кариери.

Според списанието, Джордан е заработил приблизително 90 милиона щатски долара през изминалата година.

Най-успешните спортисти, станали бизнес акули

Споровете относно това кой е по-по-най в спорта винаги са били актуални сред всички запалени фенове. Според elitedaily обаче разликата ...

В основата на приходите на Майкъл Джордан са средствата от американската компания за производство на спортни стоки "Найк", която пусна в свободна продажба ретро-маратонките Еър Джордан 10 "Паудър Блу".

Това се случи точно 20 години след първата серия от бранда на Джордан. Както и при всички останали ретро-серии с Летящия, феновете на баскетбола в САЩ създадоха истинска истерия по магазините и "Найк" прибра приблизително 35 милиона долара само в първия ден на свободна продажба.

За сравнение, за цяла 2013 година "Адидас" спечели едва 35 милиона долара от продажбата на маратонки с подписа на голямата си звезда Дерик Роуз.

Сред настоящите професионалисти от НБА най-добре продава Леброн Джеймс, който също е лице на "Найк". Той спечели 300 милиона долара на компанията през миналата година.

Продават къщата на Майкъл Джордан

Домът на легендарния американски баскетболист Майкъл Джордан в щата Илинойс се предлага за 29 милиона долара, съобщи ИТАР-ТАСС. Съврем...

На втората позиция в класацията на ветераните е голфърът Алрнолд Палмър, който е заработил 40 милиона долара предимно чрез фирмата си за производство на напитки, която има над 400 магазина в Азия под името "AriZona".

Бившият футболист Дейвид Бекъм заема трето място в класацията. Той е изкарал 37 милиона долара през изминалата година, но за разлика от Джордан и Палмър, неговите приходи идват от доста места.

Той е лице на доста компании и учреждения, сред които "H&M", "Sands", "China Auto Rental", Китайската футболна Суперлига, "Coty" и други. Както се вижда, Бекъм завладя първи китайския пазар.

 

Избраха Кевин Дюрант за най-полезен играч за сезона в НБА

Крилото на Оклахома Сити Тъндър Кеивн Дюрант получи най-престижното индивидуално отличие в НБА - приза за Най-полезен играч на сезона....

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com