Атанас Фурнаджиев: Нищо не налага провеждането на извънреден Конгрес на БФС

2235
Атанас Фурнаджиев: Нищо не налага провеждането на извънреден Конгрес на БФС
Снимка: Български футболен съюз

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев е на мнение, че няма причина футболният съюз да свиква извънреден Конгрес, след като редовният ще се проведе 4 месеца след това. Той коментира кандидатурата на Димитър Бербатов за президентския пост, както и твърденията, че чрез председателите на зоналните съвети представителите на малките футболни клубове, участвали в подписката за свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент на БФС, са били притискани да се откажат от нея.

"Със сигурност конгрес ще има, въпросът е кога и дали той ще бъде извънреден. В момента има назначена комисия, която проверява преписката, която е депозирана във футболния съюз. След като тази комисия извърши проверката, ще бъде свикан Изпълком и там ще бъде взето решение дали ще има извънреден конгрес", заяви Фурнаджиев пред БТВ.

БФС ще избере свой председател на 11 декември

Конгресът на БФС, на който ще бъде избран новият председател на фуболния съюз, ще се проведе на 11 декември. Атанас Фурнаджиев очаква п...

"Кое налага в момента конгрес през октомври, при положение, че февруари е редовният? В интерес на футбола в България и на разходите, съпътстващи един такъв конгрес, не виждам да има някаква причина, която да води до това да се проведе един конгрес през октомври, още повече - това ще даде причина и на други хора да обжалват провеждането му", каза той.

"Отнасяме се положително към кандидатурата на Бербатов. Нека да се събере футболното семейство и да избере най-достойната кандидатура. Съмнявахте се в това, че има толкова много клубове - членове на БФС, но самият Бербатов каза, че е посетил лично 530. Т.е. тези клубове съществуват, наистина ги има. Не са фантоми, както някои хора се опитваха да твърдят. Затова и самите избори са толкова сложни за провеждане, но съответно - и за манипулиране", продължи Фурнаджиев.

"Доста кратък е срокът за септември, тъй като чисто документално я има тази преписка, след като се провери, ако всичко е наред в нея и всички подписи са редовни, предстои да се внесат в търговския регистър, а оттам той трябва да се произнесе. Един реалистичен срок за организиране на конгрес е от порядъка на 40-50 дни", каза още вицепрезидентът на БФС.

"Мисля, че тези думи, които използват Бербатов и екипът му, са неуместни, тъй като това, което каза колегата от футболния клуб Левски от Русе (б.р. - Цоню Кюранов) е, че зоналният ръководител му се е обадил и казал, че той ще бъде уволнен, ако... Чисто на приятелска основа е, не можем да говорим за заплаха и изнудване. Нека да говорим с конкретни факти. Все пак не можем да хвърляме някакви твърдения в общественото мнение и да очакваме да коментираме в момента нещо", добави Атанас Фурнаджиев.

Бербатов, Стилиян и Мартин Петров показаха как българският футбол се управлява със страх

Обиколих всички отбори с екипа си – нещо, което никога не е правено. 531 места, за да е възможно и удобно за всичко. Събрахме нуж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Стоичков: Виждам България един ден отново на голямо първенство, но трябва да свършим много работа

Грозен скандал на детски мач: Треньори налагат колега след последния сигнал (ВИДЕО)

Георги Иванов – Гонзо избра кой да го замени като технически директор в БФС

Испански гранд опитва да пререди опашката за бижуто на Лудогорец

Клубове от чужбина следят вратаря на Левски, готвят оферти за него през лятото

Защитник на ЦСКА ще завърши сезона без нито един мач

"Дано не ни попречат": Венци Стефанов не се притеснява от Левски, а от друго

Сашо Димитров: Малко ни остава да се класираме на европейско, Илиан Илиев е голяма личност (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ