Батков - Сталийски, битката която съсипва Левски

65547
Батков - Сталийски, битката която съсипва Левски
Снимка: БГНЕС

Навръх 100-годишнината си Левски за пореден път беше унизен. Не от Ботев или Станимир Стоилов, а от свои. И това не може да продължава. Тук не става въпрос за фенски страсти, а за достойнство, за уважение. Защото когато един от първите български клубове навършва столетие, той трябва най-малкото да бъде пазен и ценен.

Проблем в Левски има и това вече е ясно на всички. Много се изписа и изговори за Тодор Батков. Повечето е плод на фенски страсти. Фокусът пада върху проблема, а не върху решението. За да бъде намерено такова, трябва всички участници в процеса да осъзнаят къде се намират и какво са напът да сторят.

Тодор Батков действително твори гаф след гаф. Особено в последните две седмици. С действията си адвокатът прати тима на заколение срещу ЦСКА, а който разбира поне малко от футбол, със сигурност е припечелил някой лев от предопределените "червени" победи. Защото няма как един треньор да си върши работата, когато е поставен в обстановка като тази. Батков сътвори поредната си доза магарии в най-неподходящия момент. Изхвърли Йовов, заговори за Георги Иванов, създаде напрежение в съблекалнята, а накрая дори не успя да доведе Гонзо. Схема, директно влязла в наръчниците за съсипване на футболен клуб. Действия, с които Тодор Батков с успех се нареди до бившите собственици на ЦСКА от "Титан". След сътвореното Батков взе, че изчезна. И остави Левски кръгъл сирак. Защото заради действията на адвоката, днес всички можещи са далеч от "Герена" - Наско Сираков, Даниел Боримиров, Станимир Стоилов. За щастие оцеля най-големият "син" актив - феновете. Затова е твърде прибързано враговете да ликуват. Докато сектор Б е тук, Левски ще го има. Защото хората със "сини" сърца са Левски днес. И вчера те казаха тежката си присъда - Батков трябва да си ходи. Най-сетне и те прогледнаха. И разбраха, че за Батков прошка този път няма. И никой не може да го спаси. Нито Гонзо, нито Бардон, никой. Най-много да се окажат поредните похабени легенди. От футболния лаик Батков.

Кризата на "Герена" може да се разглежда и от друг аспект. Един въпрос тежи и чака своя отговор вече няколко години. Как така Тодор Батков беше един от най-добрите собственици в историята на Левски до 2009 г. и какво се случи оттогава, за да бъде той днес едно чучело? Сам ли забърка кашата Батков или му беше "помогнато". И къде е днес Иво Тонев? Защото откакто този човек се появи на "Георги Аспарухов", пътят е само надолу. И то стремглаво. Не е тайна, че бившият шеф в Локомотив беше пратен в Левски от Александър Сталийски, част от кръга "Котараците" и приближен на Бойко Борисов. Сталийски е потомствен левскар и беше решил да сложи ръка върху клуба. Той докара ВТБ в Левски, обеща пари за нов стадион и "Газпром" за спонсор. С парите от руския газов гигант Сталийски и хората му щяха да управляват без проблем закъсалия финансово клуб и щяха да бъдат посрещнати като месии. Комфортът от страна на феновете бе осигурен, всичко за влизането на новите собственици бе подготвено. В този момент се намеси Тодор Батков и отказа да им даде клуба. Поиска сериозна сума за акциите, а в допълнение излезе дълг от около 40 милиона лева на клуба към самия адвокат. Сделката бе стопирана, а вместо нея започна битка.

Първо беше загубена титлата. За мача със Славия почти всичко е казано, но много въпросителни остават. Особено имайки предвид, че определен кръг от хора знаеха крайния резултат часове преди мача. Последва спирането на строежа на сектор "А" на "Герена". Сталийски просто реши да покаже на Батков, че без него адвокатът е свършен. И днес мисията изглежда повече от успешна. Не без любезното съдействие и на Христо Йовов. Който доведе поредната доза ментета през трансферния прозорец. Приемайки успешнощафетата от Иво Тонев. Само за справка - и Йовов, и Тонев са през ден в офиса на Сталийски. Най-жалкото е, че докато някои си го мереха, други бяха изгонени от дома им. Най-категоричен е случая с Наско Сираков.

Навръх 100-годишнината си Левски падна жертва на грозна борба за власт. Левски беше низвергнат в името на егото на няколко човека. Които е крайно време да бъдат мъже и да намерят изход. Батков да не се инати и да продава, а Сталийски и хората му да спрат да тровят климата. От уважение към юбиляря и неговите фенове. Защото в тази държава има няколко каузи, които винаги ще са национални. И Левски е една от тях. А когато не се съобразяваш с народа, той рано или късно ти го връща. И Батков съвсем скоро ще го разбере.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com