Белгийци следят звездите на Ботев, в Пловдив мислят за Стойчо Стоев

10294
Белгийци следят звездите на Ботев, в Пловдив мислят за Стойчо Стоев
Снимка: Официален сайт на Ботев

Реномираните белгийски клубове Брюж и Генк набелязаха двама футболисти на Ботев Пловдив. Става въпрос за Юнес Хамза и Вандер Виейра. Клубовете имаха свои представители на мача с Литекс (2:1), като са наблюдавали изявите и на Страхил Попов. Двамата играчи на "канарчетата" са се понравили на скаутите и те ще продължат да бъдат обект на интерес. Хамза бе взет на полусезона от Ботев и до момента показва висока ефективност. Нападателят има 7 мача и 5 гола в елита. Нещо повече - всяко едно от попаденията му бе ключово – той вкара два пъти на Лудогорец (2:2) и Литекс (2:1), а освен това изравни резултата в пловдивското дерби с Локо (2:1). Вандер пък играе за жълто-черните от лятото на 2012 г. Той има 39 мача, 9 гола и б асистенции за тима. Срещу Литекс лявото крило изработи дузпа и направи асистенция. При него обаче липсва постоянство.

Любопитното е, че представителят на Брюж бе Раймон Моменс - бивш национал на Белгия и участник на световните първенства през 1982 и 1986 г. Той е и главен скаут на местния гранд. Наблюдател за Генк пък бе друг бивш футболист - Гюнтер Якоб. Той има дългогодишен стаж в елитната лига с Моленбек и Мехелен, а от известно време работи в Генк като технически директор. Брюж е 2-ри в класирането, а Генк - 6-и. На предстоящия мач с ЦСКА също се очакват скаути от Европа. Както червените, така и БотеВ разполагат с конвертируеми футболисти, като част от тях се наблюдават вече няколко месеца. И Ботев, и ЦСКА все още не са наясно с действията си на трансферния пазар през лятото. При канарчетата не е ясно и кой ще е треньор на отбора през следващия сезон. Спрягат се имената на двама българи, единият от които е Стойчо Стоев.

Мъри: ЦСКА е в подем, очаквам интересен мач

"Очаквам интересен и оспорван мач. Видно е, че отборът на ЦСКА е в подем, те имат сериозни изпълнители. Ботев обаче трябва да търси соб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com