Берое се справи и с Любимец

7150
Берое се справи и с Любимец
Снимка: Oфициален сайт на Берое

Берое победи с 4:1 Любимец в мач от 38-ия кръг на „А“ група. „Заралии“ бяха по-добрият отбор на терена в целия мач и усилията им бяха подплатени с голове на Георги Андонов на два пъти, Жуниор Мапуку и Стефан Спировски. За гостите точен бе Георги Вълчев.

Срещата започна в по-спокойно темпо и в първите десетина минути и двата отбора не се престрашаваха да отправят опасности и към двете врати. Това се промени в хода на първото полувреме когато Берое овладя инициативата и притежанието на топката и резултатът последва.

Берое излезе напред в резултата в 22-ата минута когато Самир Аясс овладя топката пред наказателното поле и пусна към капитана Георги Андонов, който с плътен изстрел в долния ляв ъгъл откри резултата.

Първата по-сериозна опасност за гостите дойде в 35-ата минута когато Георги Вълчев стреля по земя от 24 метра, но кълбото премина встрани от рамката на вратата.

В 38-ата минута Салим Керкар проби отляво и пусна пас, успореден на голлинията, към Георги Аднонов, който засече от непосредствена близост, но топката не намери целта.

Салим Керкар нахлу от ляво в наказателното поле в 45-ата минута и премина между двама бранители в бяло преди да центрира към Георги Андонов, който засече с глава, но защитник на гостите изчисти от голлинията.

В добавеното време на първата част Георги Андонов предостави кълбото на Жуниор Мапуку, който стреля от границата на наказателното поле в далечния ъгъл на Радослав Рашков, за да покачи на 2:0.

След почивката резултатът стана 3:0 за Берое. В 55-ата минута Стефан Спировски подаде към Самир Аясс, който пусна пас вляво, предназначен за Георги Андонов. Капитанът стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Емил Грозев и влезе във вратата на Рашков за трети път.

В 66-ата минута Стефан Спировски стреля от пряк свободен удар, но топката срещна тялото на стража на Любимец.

Четвъртия гол за Берое падна в 74-ата минута когато Стефан Спировски изпълни по перфектен начин пряк свободен удар на 25 метра от вратата и прати безкомпромисно кълбото в рамката за 4:0 за Берое.

В 77-ата минута Георги Костадинов върна топката към двойката централни защитници на Берое, които бяха изпреварени от Георги Вълчев, който напредна и залъга пресрещащия го Благой Макенджиев и с удар по земя върна едно попадение.

Следващият мач на „Берое“ е на 12 май, понеделник, от 18 часа в Гоце Делчев срещу местния Пирин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ