Черно море подхлъзна Левски и грабна Купата на България

17936
Черно море подхлъзна Левски и грабна Купата на България

Абсолютно срещу всички обективни обстоятелства с оглед развитието на финала за Купата на България, отборът на Черно море грабна трофея след победа с 2:1 срещу Левски! „Моряците” сториха това след обрат, с гол в 90-тата минута, за да изравнят и след като играха от 30-тата минута с човек по-малко! Това е първа Купа на България за "моряците" - в третия им финал.

Левски започна по-активно и Александър Чанович трябваше да спасява с красив плонж силен далечен удар на Владимир Гаджев. Черно море отговори бързо и опасен удар с глава за малко не завърши с гол за тях. В 20-тата минута главният съдия Ивайло Стоянов пожали Левски, след като централният защитник на сините Борислав Стойчев спъна излизащия сам срещу Боян Йоргачевич Себастиан Ернандес. В ситуацията Стойчев беше последен в защитата, но получи само жълт картон. А след половин час игра гол на Левски справедливо беше отменен заради очевидна засада на Валери Домовчийски.

„Червени“ привърженици заплашиха с безредици на финала

Фенове на ЦСКА вдигнаха на крак полицията в Бургас преди финала за Купата между Черно море и Левски. Както е известно, "сините" излиза...

В 35-тата минута Луис Педро от три метра не можа със шпагат да вкара гол – най-чистото положение за сините дотук в мача. И три минути по-късно Стенио получи втори жълт картон, с което Черно море остана с човек по-малко.

Веднага след почивката Левски натисна и последва нов пропуск – сам срещу вратаря. Натискът на сините се усилваше и в крайна сметка, след нескопосан опит на Роман Прохазка да стреля, топката попадна в Антонио Аниете и в 70-тата минута той откри резултата - 1:0. И когато феновете на Левски запяха популярното „сини богове”, точно в 92-рата минута пас с глава на Георги Божинов намери Бакари в наказателното поле и чернокожият нападател мигновено, от воле, наказа Йоргачевич – 1:1 и продължения.

Още в самото начало на допълнителното време Гаджев с пас с пета остави Домовчийски сам на дузпата и нападателят, вместо да спре топката, след като имаше достатъчно време, опита да стреля веднага и съответно прати кълбото високо над гредата. Зловещ пропуск направи и Божидар Краев в 109-тата минута, когато ударът му с глава мина току до десния страничен стълб. А минута по-късно Иван Коконов пропусна сам срещу Йоргачевич, след като се подхлъзна и си скъси ъгъла. Също толкова ужасен пропуск направи и Мигел Бедоя - сам срещу Чанович испанецът не уцели въобще топката.

В 116-тата минута Левски беше ощетен – Либан Абди явно беше подкосен в наказателното поле, но главният съдия Ивайло Стоянов не отсъди чистата дузпа. И точно след две минути последва наказанието – Матиас Курьор, който направи фаула срещу Абди, навърза трима защитници на Левски и технично пусна топката по земя покрай Йоргачевич – 1:2. До края Левски беше в тотален шок и не успя да създаде нито едно положение, за да се надява поне на дузпи. Остана време и Веселин Минев да си изкара червен картон за фаул срещу Бакари. А побеснелите фенове на "Левски" нахлуха на терена, като мина и познатата програма с чупене на седалки.

Поредната серия на бъркотията в ЦСКА - регистрирано е ново АД

От днес, 28 май 2015 г. официално съществува ново акционерно дружество, наречено ЦСКА АД. Негов представител е Милко Георгиев, а съветъ...

Научете в Sportline.bg с пълни подробности как беше постигнат безпрецедентният обрат.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com