Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА иска да привлече двама национали на България

14 юни 2024, 09:56 часа • 2545 прочитания

ЦСКА проявява сериозен интерес към двама национали на България и ще опита да ги привлече през летния трансферен прозорец. Става въпрос за централния защитник Петко Христов и централния нападател Мартин Минчев. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“.

Петко Христов направи стабилен сезон

Петко Христов е собственост на втородивизионния италиански Специя. През изминалия сезон 25-годишния бранител записа 20 мача във всички турнири, в които реализира 3 попадения. Той има договор с тима до лятото на 2025-та като е оценен на 750 хиляди евро, но италианците може да склонят да се разделят с него и за по-малко пари, тъй като той навлиза в последната година от контракта си.

Петко Христов

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Прозрачността в ЦСКА свършва до въпроса #КОЙ?

Минчев е оценен на 1,8 милиона евро.

Мартин Минчев пък е футболист на турския Ризеспор. Той записа 34 мача за тима във всички турнири през миналия сезон, в които се отчете с 3 гола и 1 асистенция. 23-годишният нападател има договор с Ризеспор до лятото на 2026-та като според авторитетния сайт „Transfermarkt“ цената му е 1,8 милиона евро. Сумата е доста висока за ЦСКА и е възможно „червените“ да опитат да го вземат под наем за един сезон.

Преди дни пък стана ясно, че ЦСКА опитва да отмъкне трансферна цел на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес