ЦСКА подчини Левски в гладиаторско дерби за историята

30111
ЦСКА подчини Левски в гладиаторско дерби за историята
Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи Левски с 1:0 в страхотно издание на вечното дерби на българския футбол. Голът отбеляза Емил Гъргоров от дузпа през второто полувреме. С много себераздаване "червените" се измъкнаха от изключително трудна ситуация, след като останаха с човек по-малко още в 30-ата минута. Maчът бе изключително интересен, а емоциите взеха връх дори след края на мача.

Мачът започна вихрено още от първата минута. Атаките се заредиха пред двете врати, а Левски имаше шанс да удари първи. В 4-ата минута Владимир Гаджев изведе Ларсен Туре сам срещу М'Боли. Вратарят излезе да пресрещне французина, а той реши да стреля без забавяне от около 25 метра, като топката мина покрай опразнената врата и излезе в аут. В петата минута ЦСКА претендираше за дузпа заради игра с ръка на Белаид в наказателното поле. Положението бе аналогично с това в реванша за Купата, а съдията отново не отсъди дузпа. В 6-ата минта бе ред на ЦСКА за нова атака. Центриране намери Косоко в наказателното поле, той намери хубаво топката с глава, но за щастие на Блажевич кълбото не попадна в рамките на вратата. В следващите минути жълти картони получиха Ларсен Туре и Борис Галчев. Епизоди, които впоследствие се оказаха решаващи в мача. Към тях може да се прибави  Следващото опасно положение бе в 18-ата минута. Пламен Крумов пусна към Валери Божинов, той преодоля М'Боли и топката се търкулеше към мрежата, когато Апостол Попов изчисти. В 22-ата минута Дъстли Мулдер изстряля снаряд от около 30 метра, с който М'Боли се справи. Две по-късно Иван Стоянов имаше отлична възможност. Той излезе с двама свои съотборници срещу двама бранители на Левски. Стоянов обаче взе най-грешното решение, като прати топката много неточно над вратата.

Ограничения на движението в центъра заради Левски - ЦСКА

Засилени мерки за сигурност са предвидени днес заради вечното дерби Левски – ЦСКА този следобед, което започва в 16:00 часа. Пос...

В 29-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко. Борис Галчев направи абсолютно ненужен фаул в центъра на терена и Кабаков го прати под душовете с втори жълт картон. От скамейката на ЦСКА побесняха, а ситуацията по трибуните се изнерви. От сектор Г полетяха седалки и полицията влезе в кратка схватка с феновете за да успокои страстите. С числено предимство Левски натисна, но стигна само до удари на Бастос и Гаджев, кото бяха безопасни. ЦСКА разчиташе на статични положения и непрекъснати безплодни центрирания. Ларсен Туре пък можеше да остави Левски също с човек по-малко, но реши да спести червен картон на Ларсен Туре. На полувремето резултатът бе 0:0.

Второто полувреме започна с предимство на Левски и ново подпиране на "сините" от страна на Георги Кабаков. Спестен бе жълт картон на Пламен Крумов за грубо влизане отзад. Антони Здравков тръгна да печели мача като пусна втори чист нападател в лицето на Димитър Макриев, който замени разочаровалия Рафаел Бастос. Треньорът на ЦСКА реагира като включи в игра Тони Силва и Тодор Янчев вместо Косоко и Иван Стоянов. Играта стана изключително накъсана, като основна заслуга за това има Георги Кабаков. Двата отбора станаха изключително внимателни, осъзнаващи, че всяка грешка може да решителна.

И тя дойде в 67-ата минута от страна на Левски. Станислав Ангелов тръгна да преодолява Тони Силва в собственото си наказателно поле. Крилото обаче му отне и капитанът на Левски го фаулира. Кабаков този път бе категоричен - дузпа за ЦСКА и втори жълт картон за Станислав Ангелов. Емил Гъргоров се нагърби с изпълнението на дузпата и прати топката в долния ляв ъгъл на Блажевич - 1:0 за ЦСКА! Веднага след гола Левски се втурна в търсене на гол. Райс М'Боли обаче действаше стабилно и спаси опасен удар на Ларсен Туре с глава в 72-ата минута. Играчите на ЦСКА започнаха очевидно да бавят времето, като "контузени" се оказаха Райс М'Боли и Валентин Илиев. В 87-ата минута и Левски поиска дузпа. Топката се удари в ръката на Апостол Попов, но бранителят не бе с лице към топката, а и ударът бе от непосредствена близост. В 90-ата минута Кабаков отново имаше работа. Ларсен Туре изрита топката, която М'Боли бе уловил. Вратарят му отвърна , уцелвайки го с кълбото. Съдията изгони и двамата, а на вратата на ЦСКА застана бранителят Апостол Попов. След 8 минути продължение битката приключи. Емоцииите обаче взеха връх след последния съдийски сигнал и Владимир Гаджев и Омар Косоко също получиха червени картони заради спречкване.

СТАТИСТИКА:

Дерби от 26-ия кръг на "А" група

ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:1
0:1 Емил Гъргоров (69 - дузпа)

ЛЕВСКИ: Блажевич, Мулдер, Белаид, Ангелов (капитан), Старокин (76 - Б. Цонев), Божинов (80 - Генков), Бастос (53 - Макриев), Нунеш, Гаджев, Туре, Крумов
ТРЕНЬОР: Антони Здравков

ЦСКА: Мболи, Менди, Галчев, Милисавлевич (90 - Василев), Илиев (капитан), Чочев, Попов, Косоко (61 - Янчев), Гъргоров, Фо-Поре, Стоянов (61 - Силва)
ТРЕНЬОР: Стойчо Младенов

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Белаид, Ангелов, Старокин, Божинов, Макриев (Л) ; Галчев, Милисавлевич, Илиев, Попов (Ц)

ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Ангелов, Туре, Гаджев (Л) ; Галчев, М'Боли, Косоко (Ц)

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Кабаков

СТАДИОН: "Васил Левски", 15 000 зрители

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com