Фенове на Левски скочиха на слугите на Пеевски с декларация

20002
Фенове на Левски скочиха на слугите на Пеевски с декларация
Снимка: БГНЕС

Топузаков гласи Бастос за титуляр срещу Черно море

Бразилецът Рафаел Бастос има голямо желание да заслужи своето титулярно място в Левски. По време на лагера на "сините" в Правец, бразил...

Феновете на Левски скочиха на слугите на Делян Пеевски. В официална декларация те атакуваха неговата трибуна „ПИК” и завоелирано самия Пеевски, визирайки олигархичния модел на управление на страната. Повод за гнева им стана материал в сайта, който набеждава феновете на Левски за палежа на колата на журналистката от bTV Генка Шикерова. От НКП изразяват своята подкрепа към свободата на словото и в частност към Шикерова. В своя защита феновете категорично отричат, че имат нещо общо с престъплението. Те обвиняват сайта, че това е целенасочена атака срещу тях.

В материала на „ПИК” са споменати и фенове на ЦСКА и Локомотив (София), като евентуални извършители. Странно е защо феновете на Левски са единствените, които излизат с официално становище.

Ето и цялата декларация на феновете на „сините”.

Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) категорично подкрепя свободата на словото и застава зад всички журналисти, които работят със сърце и душа в търсене на истината, въпреки постоянните опити на скрити и не дотам скрити фактори да превърнат тази професия в поле, разкаляно от опорни точки, поръчки и жълти компромати.

Именно представителите на медиите, които не работят под диктовка и с папка в ръка, "колегиално" предоставена им от службите, са гарант пред обществото, че то няма за пореден път да бъде "успокоено" с посочване на удобните виновници за терористичния акт, на който за втори път само за няколко месеца стана жертва телевизионната водеща Генка Шикерова.

НКП остро осъжда поредното посегателство над доказал своите позиция и професионализъм журналист и категорично се противопоставя срещу опита на една "медия", известна като трибуната на "33-годишния успял мъж" и финансовия му благодетел, да подгрее аудиторията с "версията", че последният палеж е извършен от фенове на Левски.

Искаме да напомним, че не феновете на Левски станаха причина за няколкомесечните справедливи граждански протести срещу политическото задкулисие и не феновете на Левски задръстиха медийното пространство с информационни полуфабрикати, използвани за разделение, овладяване и смазване на всяка спонтанна гражданска инициатива.

Редно е да се отбележи също, че не феновете на Левски, а именно главният редактор на въпросния жълт сайт, нееднократно се е потил в студиото на Генка Шикерова в опит да отговори на неудобния въпрос – защо символите на порочния български преход и олигархия избират за своя трибуна точно неговата "медия".

В тази връзка заявяваме, че нито един представител на организираните привърженици на Левски не е викан в полицията, за да дава обяснения като заподозрян за посегателства над журналисти.
Това обаче очевидно не пречи на слугуващите на задкулисието да насочват вниманието към нас, вероятно подготвяйки аудиторията за поредния показен арест, който да свали нивото на напрежение до следващото неразкрито от МВР "тежко криминално престъпление".

Публиката на Левски неведнъж е използвана от властта и кукловодите й, за да печелят политически дивиденти пред обществото, пишейки опорните си точки. Рано или късно обаче, истината винаги излиза наяве, както това се случи с обвиненията срещу "сините" привърженици Павел и Веселин Ермалаеви, задържани за взрива пред една политическа централа на 19 юли 2011 г. Припомняме, че първият изобщо не бе изправен пред съда, а вторият към момента е оправдан на първа инстанция заради тотална липса на доказателства за вината му.

Развитието на този случай обаче явно не пречи на стоящите в сянка апаратчици в момента да се опитват за пореден път да настройват журналистите и цялото общество срещу нас, използвайки "ексклузивните" услуги на един трибуквен сайт.

Няма да позволим да бъдем вкарани в изтъркания до болка сценарий, в който "хората с качулки" са посочвани от анонимни "информирани източници", като подпалвачи и терористи, заплашващи устоите на демокрацията.

Защото истинската заплаха за демократичните принципи в България са именно тези, които от години захранват медийните си бухалки с активни мероприятия, поддържайки всяка следващата фасадна власт срещу справедливите опити на гражданите да търсят истина и морал.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ