Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глас от екипа на Бербатов: Оставката на Михайлов ще се гласува тайно (ВИДЕО)

12 февруари 2024, 15:08 часа • 3541 прочитания

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Петър Величков говори след заседанието на органа в Национална футболна база „Бояна“. Юристът, който е част от екипа на Димитър Бербатов, заяви, че срещата е преминала протоколно. Той изрази своето учудване от факта, че ще се проведе тайно гласуване на оставката на Борислав Михайлов.

"Протоколно заседание, правилата не са детайлни": Величков след Изпълкома

„Протоколно заседание. Видяхме документите, които бяха подготвени. Комисиите, които отговарят за подготовката на Конгреса, ще трябва да си свършат работата. Правилата за провеждането на Конгреса не бяха описани детайлно. Дават поне някакви насоки. За да е честен Конгресът, ще трябва да бъдат налагани вътре в зала. За мен е важно този стандарт, който беше постигнат през 2021 година по отношение на гласуването, на броенето, на наблюдението, да бъде спазен. Летвата е вдигната, не трябва да е сваляна", призова Величков, след като БФС определи правилата за провеждане на Конгреса.

"Можеш ли да накараш някого на сила да стои?": Гласуването на оставката на Михайлов

"Тези правила не бяха описани. Да се надяваме, че впоследствие ще бъдат проведени изборите по този начин. Ще се гласува оставка на президента, което буди учудване у мен. Това е едно негово желание да напусне. Можеш ли да накараш някого на сила да стои? В Устава е записано, че гласуването е явно. В тези правила пише, че ще е тайно. Няма нищо лошо в тайния вот. Въпросът е дали е нарушение на Устава. По-важното е как ще се броят бюлетините после“, смята той.

ОЩЕ: БФС честити рождения ден на "висшия функционер в УЕФА Борислав Михайлов"

Пас към миналото

Според Величков всичко е възможно

„Принципно би следвало да е формалност. Даже просто да бъде приета оставката, но така или иначе всичко е възможно. Трудно ми е да кажа каквото и да е било. Виждам, че има промени в правилата. Трудно ми е да преценя от какво са продиктувани. На предпоследния Конгрес Михайлов призова колегите делегати да приемат оставката му, но в момента явно няма да се мине по този сценарий“, продължи той.

ОЩЕ: Заподозряха ново знаково име, готвено за наследник на Боби Михайлов в БФС

Ръководството на БФС може да подкрепи свой кандидат

„Пак ви казвам, ако изключим лични нападки към мен след дневния ред, всичко беше нормално. Едно протоколно заседание на Изпълкома. Не е редно Изпълкомът или ръководството на БФС да издига кандидат. Те се издигат от клубовете. Описано е от Устава. Ако ръководството реши да подкрепи някой кандидат за президент, ще го направят по определен начин. Може публично, тяхно право е. Може да е подкрепен някой кандидат с всички административни лостове на зоналните съвети. Няма как да го знаем“, разкри още юристът.

"Българският футбол има нужда от едно ново начало"

„Много се надявам всичко да приключи цивилизовано. Българският футбол има нужда от едно ново начало, ръководство, стратегия за развитие на футбола, която включва работа с държавата, ФИФА и УЕФА, за да се оттласнем от дъното. Това нещо минава през Конгрес, който ще остави впечатление след себе си на честно провел се Конгрес“, завърши Петър Величков.

ОЩЕ: "Трите коня" показват обединение: Стенли се включва към Бербатов и Мартин в обиколката на страната

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес