Криза в Лудогорец - трети мач без победа за шампионите

67891
Криза в Лудогорец - трети мач без победа за шампионите

Няма шега - Лудогорец завърши на четвърто място първия полусезон в "А" група. Шампионите не успяха да спечелят в трети пореден мач, завършвайки 0:0 със Славия. Разградчани събраха 19 точки и са на цели 7 от лидера ЦСКА. Славия изплува от предпоследното място и се изкачи до девета позиция след много добро представяне на "Лудогорец арена" днес.

Георги Дерменджиев започна с цели 10 промени в състава в сравнение с мача с Реал (Мадрид). Единствен титуляр остана Козмин Моци. Въпреки промените, единайсеторката на шампионите бе достатъчно впечатляваща. Атаката бе водена от Юнес Хамза, а зад него действаха Мисиджан, Вандерсон и Кишада. Въпреки това играта на разградчани отново не бе на ниво.

Лудогорец започна ударно, но постепенно бе озаптен от "белите". Върджил Мисиджан дори успя да отбележи с глава във втората минута, но попадението бе отменено правилно заради засада. Столичани търпеливо чакаха своите шансове на контраатака. При една такава в 6-ата минута Мишел Платини излезе сам срещу Милан Борян, но стреля крайно несериозно в ръцете на вратаря.

Играта се водеше предимно в центъра на терена, като с добра игра в дефанзивен план Славия не даваше шанс на Лудогорец да разгърне играта си. Далечен удар на Мичел Бургзорг в средата на полувремето разчупи такчтическата битка, но Борян се справи. Лудогорец отвърна с удар от фаул на скъпото си попълнение Браян Ангуло, който за пореден път разочарова тотално.

Oчакваше се през второто полувреме Лудогорец да наложи съвсем друго темпо и да потърси с всички сили победата. Нищо подобно. Двете най-добри ситуации създаде Славия, а домакините не приличаха на себе си.

В 60-ата минута Козмин Моци върна една топка към Милан Борян и вратарят реши, че има право да я улови. Главният съдия не бе на това мнение и отсъди двоен удар на пет метра от вратата на Лудогорец. След много разправии и проблеми със стената най-вече заради Шоко, ударът на "белите" бе спасен от Борян.

Славия играеше много добре и стигна до великолепен шанс в 81-ата минута. Фернандо Да Силва бе изведен, пребори се с Шоко и излезе очи в очи с Борян, но вратарят излезе победител от сблъсъка.

Лудогорец стигна само до недостатъчно опасен удар на Дани Абало до края и съвсем резонно не успя да спечели. Добри думи заслужава главният съдия Владимир Вълков, който се справи перфектно с трудния за ръководене мач.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ