Ники Михайлов: Напълно постижимо е Левски да се класира за Европа (ВИДЕО)

3210
Ники Михайлов: Напълно постижимо е Левски да се класира за Европа (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

С една добра подготовка е напълно постижимо да се класираме за Европа. Това заяви вратарят на Левски Николай Михайлов в интервю за клубната телевизия. „Сините“ са на лагер в Дубай, където ще се подготвят до 1 февруари.

„Годината не завърши по най-добрия начин. В една от последните тренировки усуках коляното, но за щастие беше малкия дявол. След това правих доста терапии с физиотерпавета на националния отбор, възстанових се напълно и се подготвих добре, за да мога да стартирам наравно с моите съотборници още от първия ден в Дубай. Чувствам се добре. Нова година – нов късмет. Дано да бъде по-успешна от 2022 година. Гледаме положително напред“, започна той.

„Условията са добри. Има най-важните неща, които са нужни на един професионален спортист. Терените са супер, храната също е ок, всички видове неща за възстановяване са налични. Има всички предпоставки, за да направим една ползотворна подготовка и да се подготвим за остатъка от сезона, в който трябва да се представим по максимално най-добрия начин“.

Стражът на столичани е оптимистично настроен относно класирането на отбора за евротурнирите. „Годината не завърши добре. Нещата през последните два месеца не ни се получаваха. За жалост, изпуснахме прекалено много точки, за жалост, отпаднахме и от Купата. Единственото, за което може да се борим от тук до май, е да сме в квота Европа, защото само тя може да ни даде възможност лятото да играем повече европейски вечери. Мисля, че ако направим една добра подготовка с качеството, което имаме в състава, е напълно постижимо. Трябва да го направим и за нашите фенове, които ги изтормозихме доста в последните няколко месеца и трябва да им се реваншираме“.

Михайлов коментира и двете нови попълнения на „сините“ – Рикардиньо и Кристиан Димитров. „С Кристиан сме играли заедно и в националния отбор. Мисля, че той ще се адаптира по-бързо, което е нормално, защото е българин. Рикардиньо вече има доста сънародници, които са тук и ще му помогнат. Ние по-опитните също за това сме тук. Всичко до началото на сезона ще бъде изчистено. Най-важното е всички да бъдат здрави. Подготовката ще бъде дълга и тежка. Трябва да се подготвим по възможно най-добрия начин“.

„Атмосферата е супер. Настроението в началото е приповдигнато. Трябва да се подготвим максимално добре физически. Сините привърженици да бъдат живи и здрави, да не спират да подкрепят любимия си отбор. Надявам се да имаме много поводи за радост през новата 2023 година“, завърши вратарят на Левски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Гриша Ганчев: 11 победи за ЦСКА, 4 за Левски... за 8 години - толкова! (ВИДЕО)

Недоволство в ЦСКА: Двама от играчите не участваха в празненствата след боя над Левски

Остава, не остава: Вълна от спекулации за бъдещето на Костов в Левски

"Пас към миналото": Как Стоичков запази честта си и подели "Златната обувка"

Десподов влезе като резерва и ПАОК обърна лидера за 10 минути

Остави ли начело на Черно море? Илиан Илиев разкри бъдещето си (ВИДЕО)

Черно море подчини Локо Пловдив и продължава да гони второто място (ВИДЕО)

Колко трудно е да се отвори шампанското: Отговорът на Дерменджиев (ВИДЕО)

Празненствата в Разград се отлагат: Крумовград спъна Лудогорец не даде на „орлите“ да вземат титлата (ВИДЕО)

Дни след 100-годишния си юбилей: Етър изпадна от Първа лига пет кръга преди края

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ