X
 
 

Окончателно отпадна забраната за продажба на билети преди рисков мач

946 0
photo of Окончателно отпадна забраната за продажба на билети преди рисков мач
Снимка: Sportlive.bg
Окончателно падна забраната за продажба на билети в деня на футболни дербита, окачествени като рискови.

Предложението за това дойде от депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля“, а поправката в Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия беше приета окончателно на второ четене.

Депутатите разрешиха продажбата на билети на каса в деня на мач

Единодушно на първо гласуване народните представители отмениха поправка в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спо...

Освен забраната за продажба на билети в деня на спортни мероприятия с висок риск от напрежение, с промените отпаднаха и персонализирането на входните талони и предоставянето на лични карти с цел да се осигури максимална защита на личните данни на гражданите.

Тези изменения в закона стават само година, след като беше въведен строгият режим за достъп на посетителите до спортното мероприятие. Те пък се наложиха заради футболното хулиганство.

През април миналата година млада полицайка пострада тежко и едва не загуби едното си око заради хвърлена бомбичка на вечното дерби Левски – ЦСКА, хвърлена от хулиган на “сините".

Заради такива инциденти законотворците решиха, че достъпът до мачовете ще става само след персонализиращ знак или след разчитане на лична карта на посетителя от скенер за лични документи – разпоредба, която днес отмениха с мотива, че е неработеща.

Окончателно: Псуваш на стадиона? 1000 лв. глоба и забрана за посещение на мачове

Проектът за промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия беше приет на второ четене от депут...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....