Пенев: Целта от мача с Беларус е да ставаме по-добри

14367
Пенев: Целта от мача с Беларус е да ставаме по-добри
Снимка: БГНЕС

"Искам да подобрим играта си и да затвърдим добрите изяви, които показахме в миналата кампания", обяви националният селекционер Любослав Пенев на пресконференцията преди утрешната контрола с Беларус, предаде БГНЕС.

"Лъвовете" ще излязат утре от 17:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" за първия си мач от началото на годината. "Очаквам утре добра игра и да изпълним поставените задачи. Въпреки че няма точки, мачът с Беларус е важен. Тази среща е полезна за бъдещето ни. Нямаше много свободни съперници, но Беларус е сериозен тим. Очаквам здрав и мъжки мач, в който да се види кой как изпълнява това, което му се зададе", коментира Пенев.

Селекционерът разкри и част от целите, които си е поставил в предстоящия цикъл квалификации. "Искам да подобрим играта си. Да затвърдим добрите изяви, които показахме в миналата кампания. Не бях доволен от лесните картони, които си изкарвахме. Футболистите трябва да разберат, че не сме световна сила, за да очакваме помощ от съдиите. Това е едно от нещата, върху които сериозно работим. Като върнем лентата повечето картони са на футболисти от българското първенство. Успяхме да натрупаме важен опит и постигнахме доста досега. Изградихме силна основна група около, която ще градим", каза Пенев.

"Ще продължим да работим по всички начини и още по-добре, ако се налага и зависи от нас. Не знам дали ще се класираме на Европейско първенство или не. Имаме високи цели. Направили сме си заключения и знаем, че има какво да се подобри. Винаги ще търсим футболисти, които играят. Аз наблюдавам абсолютно всеки футболист и не се учудвайте, ако видите нови лица в отбора. Искам да имаме алтернативи. Сега съставът е един след две години може да е друг. Това са нормални процеси във футбола", завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ