Перлата на ЦСКА: Италианското разочарование, което получи последен шанс

4155
Перлата на ЦСКА: Италианското разочарование, което получи последен шанс
Снимка: принтскрийн

ЦСКА изглежда направи трансферен удар, привличайки италианеца Стефано Белтраме от Ювентус. Талантливият атакуващ халф може да се окаже точно играчът, който "червените" търсят, а той да намери на "Армията" клуба, в който да разгърне пълния си потенциал. Или най-малкото да открие мястото, където да остане повече от един сезон и да се наслаждава на играта, защото за последните 8 години 26-годишният играч е сменил 7 пъти своя клуб. Всъщност, Белтраме е интересен не само с качествата си и с това, че идва от един от най-големите клубове в Европа и света. В следващите редове ще ви запознаем с историята на Белтраме.

Първите си стъпки във футбола Стефано прави почти случайно. "Още си спомням първия си ден - бях на 5 години и придружих приятел, който вече играеше в Про Кандело. Трябваше им едно дете, което да попълни отборите и треньорът ме попита дали искам да играя. Оттам започнах и никога не спрях", разказва фланговият нападател. "От Про Кандело се преместих в Косатесе, след това в Биелесе и накрая в Новара, където се озовах през 2008 г. И през първата година в Примавера имах възможност да вкарам на Ювентус", допълва Белтраме, който може да играе и като атакуващ халф. 

ЦСКА очаква нов играч в близките дни

Ново попълнение в следващите дни очакват в лагера на ЦСКА, твърди „24 часа“. Потенциалният бъдещ футболист на „червен...

"Междувременно трябва да кажа, че съм фен на Ювентус още от дете. Така че, да имаш шанса да играеш тук беше изключително нещо, голяма чест. Пристигнах в клуба през лятото на 2011 година и веднага се интегрирах добре в екипа", разказва младият футболист. В първия си мач срещу първия тим на "бианконерите" той отбелязва гол - наказва Алекс Манингер. "Не можех да повярва. Още помня, че имапе нахлуване на терена и четирима фенове искаха фланелката ми. Но Гуидо (работник от склада) ни бе поръчал да си върнем екипите, в противен случай щяхме да платим глоба. И макар и трудно, се върнах облечен в съблекалнята", спомня си младежът с перчема. Той споделя, че голямата му мечта остава да играе един ден за първия тим и това се случва - през 2013 година, но, за негово съжаление, това остава и единственият му официален мач за "Старата госпожа".

НОВИЯТ В ЦСКА БИЛ АУТ ЗА МЕСЕЦ СЛЕД СЪРДЕЧНА АРИТМИЯ

Денят е 26 януари и Белтраме влиза на мястото на Клаудио Маркизио в домакинството дрещу Дженоа. Мачът обаче завършва 1:1. И все пак, Стефано го определя като "най-хубавият ден в живота ми". Треньорът, който пуска юношата в 82-ата минута е Антонио Конте. През 2012 и 2013 година настоящият играч на ЦСКА прави и силен сезон с младежкия тим. "Беше фантастична година, в която успяхме да стигнем до финала на всички турнири. Победата във Виареджо (Торнео ди Виареджо) беше огромна радост. Финалите на шампионата не минаха както бихме искали, платихме висока цена за умората. И В Купата на Италия загубихме в последния акт, но имаме шанса да играем на двойния финал с Рома", разказва той. 19-годишният тогава младеж играе на стадиона на Ювентус и на "Олимпико" в Рим. Стефано определя двата мача като "невероятни преживявания". На мача в Торино той признава, че е усетил известна паника, излизайки на терена, защото за първи път е играл пред толкова много хора и на такъв стадион. 

Гриша Ганчев проговори: Eто какво е бъдещето на треньора на ЦСКА

Колебливите резултати в зимните контроли и през пролетния полусезон на Първа лига предизвикаха сериозни спорове относно това дали Милош...

За огромно негово съжаление той не успява да играе с голямата звезда на Ювентус в момента - Кристиано Роналдо, но посочва под ръководството на кой мениджър мечтае да го види. Още подробности от любопитната история на Белтраме - вижте в този материал на Sportlive.bg.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

В ЦСКА подписали с българин за 3 години, пращат го да трупа опит другаде

Стамен Белчев умува дали да забие Хайнц на пейката срещу Левски

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Легенда на Локомотив Пд: Лудогорец заслужено ще е шампион, Ботев ще е на финал за Купата

Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

Локомотив Пловдив освободи трансферна цел на ЦСКА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com