Петър Хубчев с тежко признание: Всеки ден се моля да има утре

6736
Петър Хубчев с тежко признание: Всеки ден се моля да има утре
Снимка: Оф. сайт на Левски

Бившият национален селекционер Петър Хубчев продължава битката си с коварна болест. Той даде дълго интервю за колегите от „Блиц“, в което разкри, че всеки ден се моли да има утре. Бронзовият медалист от Световното първенство в Щатите през 1994-та също така допълни, че болестта, с която се бори не е левкемия, както в началото се смяташе, а туморно образувание на главата.

Хубчев сподели, че именно болестта му е била причината да напусне последния отбор, който води – Берое. Той благодари на всички хора за подкрепата, която му оказват и най-вече на Стилиян Петров. Все пак Петър Хубчев разкри и положителна новина за състоянието си като заяви, че при тумора няма нарастване, а даже има намаляване.

Болестта на Петър Хубчев

Христо Стоичков Петър Хубчев Мач на надеждата

„Страдам от много коварна болест. Приел съм съдбата си и знам какво водя. Водя дълга и упорита борба. Не се заблуждавам, но не се и предавам. За съжаление човечеството не е измислило как да бъде излекуван ракът на 100 процента. Ясно ми е, че всичко може да се случи. Лекуват ме във Франкфурт – града, в който живея със семейството си“.

„Не е левкемия. Имам туморно образувание на главата. Те са над 200 вида, а моето е едно от най-лошите. Злокачествено е. Операция не ми е правена, защото туморът се намира на място, което не е подходящо за хирургическа интервенция. Лечението е медикаментозно. През три месеца съм на ядрено-магнитен резонанс. Хубавото е, че няма нарастване на тумора, даже има намаляване“.

„Но всеки един момент нещата може да се обърнат. Но няма как. Живея и се боря. Ще го правя, докато мога. Знам, че никой няма да ми даде стопроцентова гаранция, а и не съм искал. Знам, че има хора по света, които години наред живеят с подобна диагноза и не се предават. Важното е човек да вярва, да има сили и да не се предава“.

„При мен вече няма вдругиден, другата седмица или другия месец“

ЦСКА Петър Хубчев

„Причината да си тръгна от Берое беше туморът. Беше състоянието ми. Бяха симптомите. Всичко започна с умора. Уморявах се даже когато се движех най-нормално. И в същото време започна да ми се спи. Непрекъснато ми се спеше, независимо коя част на денонощието е. Престанах да излизам. Само сменях дивана в хола със спалнята. Е, как при това положение да изпълнявам функциите на треньор“.

„Престраших се и отидох в Плевен на преглед. Там ме прегледаха, направиха ми подробни изследвания ми поставиха диагнозата. В същия този ден или по-скоро в същия този миг моят живот се преобърна изведнъж на 180 градуса".

"Даже не се разплаках. Туморът беше унищожил сълзите ми. Изведнъж престанах да правя планове. От този момент започнах да се моля да има утре. Да се събудя утре. При мен вече няма вдругиден, другата седмица или другия месец. Има само молба да има утре“, каза Хубчев.

Наскоро Петър Хубчев сподели, че времето му като треньор вече е минало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА - Левски: Кога и къде да гледаме Вечното дерби в Първа лига?

Костов: Андреев ще пази срещу ЦСКА, искахме вратаря на Локо Пловдив, но... (ВИДЕО)

Ботев Враца обърна Пирин и направи важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

В ЦСКА подписали с българин за 3 години, пращат го да трупа опит другаде

Стамен Белчев умува дали да забие Хайнц на пейката срещу Левски

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ