"Пълен напред" за ЦСКА, "червените" огорчиха и Ботев

53891
"Пълен напред" за ЦСКА, "червените" огорчиха и Ботев
Снимка: Иван Йочев

ЦСКА върви уверено по шампионски график. "Червените" приключиха първия полусезон в "А" група с домакинска победа над Ботев с 1:0. Така столичани дръпнаха с цели 5 точки на върха в класирането пред втория Берое. Двата тима са с мач повече от конкурентите си.

Мачът в деня на траур започна с минута мълчание в памет на жертвите от Горни Лом.  

Треньорът на Ботев Велислав Вуцов започна с Чунчуков и Иван Цветков в атака, докато Александър Колев остана на резервната скамейка. Пловдивчани започнаха по-активно в първите минути, а обичайният заподозрян Иван Цветков тормозеше защитата на ЦСКА.

До 12-ата минута публиката на ЦСКА, запълнила отворените блокове в сектор Г, мълчеше, но след това подкрепи своите с пълно гърло.

Титулярът този път за ЦСКА Антон Карачанаков стреля опасно от фаул в 26-ата минута, но Стаховяк предугади траекторията на топката и улови.

В 27-ата минута Ботев създаде опасна ситуация. Иван Цветков се разходи около границата на наказателното поле и центрира към задната греда, където негов съотборник стреля с глава и Дивиш спаси, а след това нямаше кой в "жълто-черно" да се ориентира добре и да довкара топката.

ЦСКА не успя да се възползва от грешка в защитата на Ботев малко по-късно. Стивън Сънди открадна една топка, но пусна малко по-дълъг пас от необходимото към Буш, той не успя да се ориентира добре и стреля в аут. Това бе последният интересен момент от първата част.

В типичния си стил ЦСКА преодоля противника си през второто полувреме. Повторение на сблъсъка с Локомотив (София).

"Червените" използваха първия си голям шанс в мача за да реализират. В 68-ата минута Ботев бе сварен неподготвен. Луис Соарес напредна отляво, Пламен Николов не успя да го блокира, стигна се до интервенция на Адам Стаховяк, след която топката стигна до Тони Силва и той на празна врата реализира за 1:0.

Ботев се опита да заиграе по-офанзивно, но така и не стигаше до голова ситуация.  Това стори ЦСКА в 82-ата минута, когато Серджиу Буш първо стреля опасно, а след корнера Александър Тунчев с глава пропусна да реализира.

До края на мача Ботев не стигна до нужния гол. За 29-а поредна година пловдивчани не съумяха да спечелят в София срещу ЦСКА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ