"Синя" легенда защити Батков: Не е виновен той за кризата

8227
"Синя" легенда защити Батков: Не е виновен той за кризата
Снимка: БГНЕС

След двете победи срещу Локо и Ботев си личи, че има съживяване в отбора. С включването на юношите се вижда една положителна тенденция. Това коментира легендата на Левски Добромир Жечев пред "7 дни спорт" по повод ситуацията при "сините" в последните седмици. Ето какво още каза бившият футболист:

Разбира се, те трябва да доказват своите качества във всеки мач. Това, че сега им се дава път, е голям шанс за тях. Но трябва постоянство, дано и занапред изявите им са положителни. Трябва обаче да се внимава с юношите. Пускането им в игра е съвкупност от проблемите с контузени и наказани играчи. Левски трябва да гледа с перспектива за бъдещето си. Нека обаче не се заблуждаваме и захласваме сега по младите. Пожелавам на Левски в един момент да имат още повече юноши в първия отбор, но само с тях не става. Хвърлянето им в игра има и своите големи рискове. Нека не забравяме, че това е Левски и догодина целите пред тима отново ще са титла и купа. Трябва да се направи смес между млади и опитни играчи. Само с младите не може да стане.

Всяка смяна на треньор предизвиква допълнителни емоции и голямо желание у футболистите да се докажат. От такъв аспект назначаването на Елин Топузаков е положителен ход. Започна добре начело на Левски пожелавам му успех и занапред. Има още няколко мача до края на първенството, в които да се докаже. Левски ще се изправи срещу много силни противници. За да продължи инерцията, трябват победи. Ето една победа срещу Черно море може да даде още по-голямо самочувствие на играчите. Левски надига глава.

Не одобрявам атаките на една част от публиката срещу собственика на тима Тодор Батков. От него каквото зависи го прави и гледа отбора да е добре. Главните изпълнители са играчите и треньорите. В организационно отношение всичко, което е нужно на тима, го прави в тези трудни времена за всички отбори. Не знам защо така го нападат. Неговата задача е клубът да е финансово обезпечен, а това е налице. Виновникът трябва да се търси другаде. Не смятам, че се меси в работата на треньори и директори. Политиката на привличане на играчи е задача на футболните хора в клуба.

Доста се отдалечиха ЦСКА и Литекс, за Лудогорец няма какво да кажа, очевидно той пак ще е шампион. Силите на Левски стигат до 4-ото място този сезон. Най-важното е да се извлекат поуките. Трябва да се наложат юноши, но и да се запазят някои от основните футболисти. Тези мачове, които остават до края, ще покажат и кои чужденци трява да продължат да носят синята фланелка. Ларсен Туре е един от добрите чужденци и има качествата за Левски. Той може да бъде един от основните футболисти на "Герена". Не съм запознат с поведението му извън терена, дали не причинява сътресения. Не смятам, че е пагубно, че Левски няма да има с какво да зарадва феновете си в 100-годишния юбилей. Това е футболът. Лоша беше годината, имало е и други такива във времето. По-важно е да се направят изводите и догодина да видим много по-силен Левски.

Валери Божинов е едно доказано име и ме притеснява това, че си тръгва в края на сезона. Виждаме, че възвръща формата си с всеки изминал мач. Божинов е играч с доказани качества и няма да може да помогне на Левски следващия сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ