Славия спъна и ЦСКА, главният съдия и ВАР „откраднаха“ шоуто (ВИДЕО)

5863
Славия спъна и ЦСКА, главният съдия и ВАР „откраднаха“ шоуто (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Славия продължава с отличното си представяне под ръководството на Златомир Загорчич. След като преди дни „белите“ победиха 12-кратния шампион на България Лудогорец с 3:2, днес столичани спънаха и другия основен конкурент за титлата – ЦСКА.

Двубоят между Славия и „армейците“ на стадион „Александър Шаламанов“ завърши при резултат 1:1. Срещата бе доста динамична и интересна за родните стандарти, но за пореден път в основни „герои“ се превърнаха главният съдия на мача Станимир Тренчев и екипът отговарящ за ВАР, начело с Ивайло Стоянов.

Интересни отсъждания на Станимир Тренчев

В първите минути на срещата двата тима си размениха по едно добро положение, но с пропуски се отличиха Тобиас Хайнц от ЦСКА и Ерол Дост от Славия. Домакините бяха много близо до гол в 30-ата минута. След центриране от корнер Тибо Вион не успя да изчисти и топката се удари в дясната греда. Впоследствие стигна до Дост, който стреля отблизко разстояние, но Бусато спаси.

В 43-ата минута дойде първото много спорно положение в срещата. Енес Махмутович препъна Венцислав Керчев в наказателното поле на ЦСКА и Станимир Тренчев даде дузпа за Славия. След това ситуацията бе гледана дълго с ВАР и главния съдия прецени, че защитникът докосва топката точно преди да препъне съперника си и отмени решението си за наказателния удар.

Само 180 секунди по-късно отново Тренчев и ВАР бяха под светлините на прожекторите. След центриране от корнер Джонатан Линдсет прати топката в мрежата на Славия. Ситуацията отново бе гледана с ВАР, след което главния арбитър не зачете попадението заради игра с ръка на Дюкенс Назон секунда преди това. На повторенията обаче не си пролича ясно, че има нарушение на правилата.

Головете паднаха след почивката

След почивката двата тима продължиха да търсят попадението. Такова падна в 67-ата минута. Тибо Вион върна добре една топка в наказателното поле на Славия, където Мартин Георгиев бе натиснат от Джонатан Линдсет и си отбеляза автогол. Ситуацията отново бе дълго гледана от системата ВАР заради евентуална засада на норвежеца. Такава обаче нямаше и голът бе признат.

Край на мача.

Posted by CSKA Sofia FC on Friday, December 1, 2023

Десетина минути преди края ЦСКА можеше да вкара второ попадение, но ударът на Марселино Кареасо не намери очертанията на вратата на Светослав Вуцов. Футболистите на Славия обаче не се предадоха и в крайна сметка стигнаха до изравнителен гол. Той падна в 85-ата минута, когато Роберто Райчев се разписа от непосредствена близост. До края на срещата двата тима не успяха да отбележат повече попадения и се задоволиха с равенството.

Класирането в Първа лига

След равенството ЦСКА остава на върха в Първа лига с 42 точки. Втори е тимът на Черно море с 39, но и мач по-малко. Шампионът Лудогорец е трети с 36, но е с две срещи по-малко от "армейците". Славия пък са 10-ти с 21. 

Онзи ден бивша звезда на ЦСКА подписа с тим от Трета лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Гриша и Данаил Ганчеви се оттеглят и от Литекс, Община Ловеч получава отбора, базата и стадиона

Лудогорец уреди най-скъпия футболист в Първа лига

Загадка: Спартак Варна се класира за Първа лига, но се разделя с треньора си

Любимец на „сините“ фенове пред завръщане в Левски?

Агент предложил бивш футболист на Ливърпул на ЦСКА 1948

Стамен Белчев: На ЦСКА не му отива да гони второто място

Босненци върнаха нападател на ЦСКА и го обявиха за „най-голямото трансферно разочарование“

Левски платил половин милион за новия бразилец

Спорт по телевизията днес – 17 май 2024 г.

ЦСКА грабна Купата на БФС и се класира за Младежката Шампионска лига

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ