СОС дори не гъкна против даването на 300 000 лв. за "тигрите" на Бойко

5287
СОС дори не гъкна против даването на 300 000 лв. за "тигрите" на Бойко

Без дебати и гласове "против" Столичният общински съвет (СОС) даде разрешение на "Витоша" (Бистрица) да кандидатства за държавни пари, за да довърши ремонта на стадиона си.

43 общински съветници подкрепиха искането на "Бистришките тигри", 6 гласуваха "въздържал се". Така отборът на премиера "Витоша" ще може да поиска около 300 000 лв. финансиране от Министерството на младежта и спорта. Съгласието на СОС е необходимо, за да може футболният отбор, в който рита и премиерът Бойко Борисов, да кандидатства за финансиране пред ведомството на Красен Кралев.

Столична община е собственик на игрището, което отдаде под наем за срок от 10 години на "Витоша" (Бистрица) срещу 1200 лв. на месец. Това стана през септември 2013 г.

Футболната глезотия на Борисов ще вземе още държавни пари за стадиона си

Отборът на премиера "Витоша" (Бистрица) ще получи 300 000 лв. финансиране от Министерството на младежта и спорта, за да довърши стадион...

Искането до СОС, внесено от кмета на район "Панчарево" Димитър Сичанов, е за "финансово подпомагане за реализиране на проект за изграждане на „Открити трибуни за зрители, допълнително игрище и обслужваща сграда” във вилна зона "Бистрица - Манастира". Досега са инвестирани около 1 млн. лв., строителството започна миналата година, след като разрешението за строеж е издадено от предишния главен архитект на столицата Петър Диков.

Вносителят на доклада Димитър Сичанов аргументира подкрепата си за осигуряване на допълнителните средства с това, че стадионът е важен за район "Панчарево". На игрището спортуват и децата от района и близкото село Железница.

В момента "Бистришките тигри" са втора позиция в Югозападната "В" група със 73 точки и се борят да се върнат в професионалната "Б" група.

Припомняме, че това не е първият строеж на трибуни с държавни пари. Точно преди година шампионът на България по футбол Лудогорец откри новопостроената трибуна "Моци", като на церемонията тогава участие взеха министър-председателят Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов. За построяването ѝ бяха отпуснати 5 млн. лева с целева субсидия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ