Търсят се 10 милиона за ремонт на националния стадион след паднал таван

17409
Търсят се 10 милиона за ремонт на националния стадион след паднал таван
Част от конструкцията на закритата лекоатлетическа писта под сектор "Г" падна и едва не удари трениращите там триатлонисти

10 милиона лева за ремонт са нужни на националния стадион, за да не стане най-лошото. Това стана ясно, след като падна част от тавана на закритата лекоатлетическа писта под сектор "Г" и едва не удари трениращите там триатлонисти. "Стадионът е антика, на която за последно е правен основен ремонт преди 10 години. От 2 години кърпим, спасяваме положението. Но за да го приведем в приличен вид, ни трябват 10 милиона лева", обяви шефът на НСБ Петър Божилов, пише "Стандарт".

На мястото на инцидента зее дупка с електрически проводници на три квадратни метра. "Проблемът дойде от лошото време. Водата си търси да пробие по 12-те фуги на стадиона. На това място е паднал гипсокартон, който не е водоустойчив. Няма опасност от него. Все едно тетрадка да ти падне на главата. Проблем е някое любопитно дете да не бръкне в дупката и да го удари електрически ток. Ето защо ще затворим 200-метровата зала и ще разчистим фугите. Изпратили сме писма до федерациите, че тук не може да се тренира", добави Божилов.

През 1998 г. е даден старт на реконструкция. Заради липса на противоземетръсно осигуряване обектът е затворен 2000 г. Реконструкцията се възобновява 2001 г., стадионът отваря врати за футболния мач България - Хърватия на 12 октомври 2002 г. Година по-късно е завършен окончателно с капацитет 43 500 места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ