ВАР-ът на Actualno: Още 2 години и 11 месеца и България ще цъфне и върже

4815
ВАР-ът на Actualno: Още 2 години и 11 месеца и България ще цъфне и върже
Снимка: Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

"След две-три години България ще има резултати. Коя дата сме сега, 8-ми август, ще си говорим след три години България къде ще бъде."

Думите са на директора на националните отбори Георги Иванов – Гонзо, произнесени преди малко повече от месец. Оттогава мъжкият национален отбор изигра два мача - срещу Иран и срещу Черна гора, като загуби и двата. Това означава, че България до момента няма нито една победа през 2023 година. Но няма за какво да се притесняваме, тъй като резултатите ще дойдат след 2 години и 11 месеца.

След загубите от Иран и Черна гора техническият директор на БФС отново се убеди, че България се движи в правилната посока. "Смятам, че сме на прав път. Ако продължим по същия начин, ще създадем добър отбор", сподели Георги Иванов. И дори не поставяме под съмнение думите на Гонзо - какво друго биха подсказвали две загуби, освен че сме на прав път? 

През март Гонзо каза, че след две години ще имаме отбор, с който да се гордеем. Продължавайки с изказванията на Иванов, трябва да си припомним и тези думи: "Целта ни е да се класираме на европейско първенство. Цялата ни мисъл и цел, която имаме, е да се класираме на европейското първенство". Хубавото е, че Гонзо не е посочил за кое европейско първенство говори, защото едва ли е имал предвид Евро 2024. Все някога тази цел (може би) ще се изпълни, защото сме на прав път.

ОЩЕ: Самозабравилото се БФС и новоизлюпеният му глашатай

Георги Иванов – Гонзо

На прав път сме и според президента Борислав Михайлов. "Правилен е пътят на националния отбор. Това са играчите. И вие да направите селекция, и вие не може да извикате други. С това разполагаме в момента. Млад е отборът, най-младият в Европа. Сериозни треньори", коментира наскоро Михайлов. И добави: "Надявам се да покажат постоянна игра в предстоящите мачове с Иран и Черна гора". И действително показахме постоянна игра, постоянно губеща.

Оценката за тази постоянна игра не може да бъде друга, освен "Отличен 6", каквато си постави и самият Боби Михайлов по няколко линии (антикорупция и прозрачност) за работата си като президент на БФС. Нито Михайлов, нито неговите колеги имат вина за състоянието на българския футбол - виновни са клубовете, и това многократно ни го е казвал Емил Костадинов.

ОЩЕ: Черно тото и мръсна чалгаризация: Българският футбол гледа дъното отдолу

Борислав Михайлов

"Много пъти съм казвал, че след 1994 г. във футбола влязоха хора, които мислеха само за печелбарство, а не за неговото развитие. Прегледайте кои бяха президентите на почти всички водещи клубове и ще разберете къде е една от причините", коментира Костадинов по-рано през годината. Интересно е да се видят и президентите на Българския футболен съюз в последните 20-на години. Пардон - президентът, защото той е само един.

Случайно съвпадение е, че по времето на този президент България няма нито едно класиране за голям форум - нито европейско, нито световно. Последното такова е от 2004-та. Но какво е виновен президентът - виновни са играчите, треньорите, клубовете, но никога президентът. Той няма вина. Не очаквайте от БФС да носи отговорност и за поредния провален цикъл.

"Какъв цикъл?", би питал Михайлов. "Оставка - кога?", биха питали Михайлов. На втория въпрос не чакайте отговор.

Автор: Стефан Йорданов

ОЩЕ от "ВАР-ът на Actualno": Вещае ли продажбата на Десподов края на хегемонията на Лудогорец?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни истории ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА направи нова важна стъпка за реконструкцията на "Армията"

"Нито една от съдийските грешки в мача Лудогорец-ЦСКА не е повлияла на крайния резултат"

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Левски договори бразилски ляв краен бранител

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ