Защо не ревахте, като предадохте Никодимов?

8692
Защо не ревахте, като предадохте Никодимов?

Нечуван вой се носи от ЦСКА тези дни. Паро Никодимов, видите ли, си искал честно заработените пари. Ама си ги искал сега, а не когато Лупи му обещае. Защото обещанията на Лупи всеки ги знае какви са... И дамгосаха Паро като предател.

Това е тъпо. Още повече, когато става въпрос за треньор, предаден цели три пъти по най-гадния начин от собствения си отбор ЦСКА. Само че "Армията" са прочути с късата си памет. Затова е редно да им се припомни как се изгавриха с един от най-славните си треньори за всички времена.

През 1983 година например ЦСКА не се посвени да уволни Никодимов след три поредни шампионски титли и скалповете на европейските шампиони Нотингам Форест и Ливърпул. След серия от цели 28 мача без загуба! Изритаха ги с помощника му Димитър Пенев като мръсни котета в името на някакво доста долно разчистване на сметки. И какво стана? Левски и титлата им отнесе на следващата година, че и ги напердаши седем пъти поред. През 1992 година ЦСКА пак предаде Паро само няколко месеца след като ги беше направил шампиони. Поводът - злополучното отпадане от Шампионска лига срещу виенския Аустрия (1:3, 3:2). Никодимов си тръгна обиден, а след това на "Армията" трябваше да чакат пет години, докато помиришат титла.

Беловласият треньор беше предаден за трети път от ЦСКА в края на 2001 година. Точно когато беше елиминирал Шахтьор (Донецк) за Купата на УЕФА и беше изнесъл две много тежки битки с Милан. Изгониха си легендата, за да довлекат италианеца Луиджи Симони. И стана една, не е за разправяне. За синьор Симони на "Армията" днес никой не иска да си спомня.

Когато беше въпросът да се гледа сеирът на Паро, всички си мълчаха. И при първото уволнение, и при второто, че и при третото. Същите тези сега зейнаха срещу Никодимов. Айде, няма нужда...

СТАНИЛ ЙОТОВ, "Всеки ден"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ