X
 
 

Беър Грилс вече е платил две от трите си глоби заради епизода в Рила*

1807 0
Беър Грилс вече е платил две от трите си глоби заради епизода в Рила*
Снимка: Getty Images/Guliver
Глобите по два от трите акта за нарушения при заснемането на епизод от предаването на световноизвестния Беър Грилс в Рила са изплатени, става ясно от съобщение на Национален парк "Рила".

* От съобщението не става ясно колко точно големи са глобите, като от Национален парк "Рила" обещаха пред Actualno.com, че в рамките на деня ще посочат и този детайл.

Защо сме простили на Беър Грилс, пък не можем на Нено Димов?

Нено Димов, внезапно загрижен за престъплението на Беър Грилс, демонстрира прецизност, дисциплина, безупречен министерски контрол: той ...

КОЛКО ТОЧНО ГОЛЕМИ СА ГЛОБИТЕ ВИЖТЕ ТУК!

Припомняме, че актове за нарушение бяха издадени заради действия на Грилс по време на епизода от предаването му с танцовата звезда Дерек Хъф - "Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф" (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018). Сред нарушенията имаше плуване в защитено езеро, палене на огън на открито и убиване на жаба от защитен вид.

"Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие “Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“ в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“ бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения.

За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк Рила на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя актове за установяване на административни нарушения. По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция на основание чл. 83, ал. 1, т. 1 от Закона за защитените територии. Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

Глобите за Беър Грилс ще са по-големи от тази за хорото в Бъбрека, но тя не е платена

Глобите за заснемането на епизода от продукцията на Беър Грилс в Рила ще са по-големи, отколкото за прословутото хоро в езерото Бъбрека...

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция "Национален парк Рила" за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба", завършва съобщението.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално