X
 
 

Без празнична заря в Благоевград, парите отиват за лечението на болно дете

6912 0
Без празнична заря в Благоевград, парите отиват за лечението на болно дете
Снимка: Община Тетевен
Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини, предизвика разностранни реакции в жителите на Благоевград. Много хора негодуваха срещу липсата на празнична заря, която по думите им, щеше да бъде добър завършек на празничната вечер.

В социалните мрежи, много хора критикуваха новия кмет и администрацията му, не само, заради липсата на заря, но и заради продължителността на програмата. По-паметливи пък си спомниха, че предишните години, програмата е била дори и по-продължителна. Споровете са безкрайни и докато някои критикуват, други защитават решенията на кмета. Имаше разбира се и такива, които припомниха, че бившия кмет беше критикуван, защото пускаше заря.

След законови промени: ТЕЛК лиши тежко болно дете от помощи

Скандално решение е взел един от съставите на ТЕЛК в Пазарджик. Оказва се, че експертната комисия взема важни решения, свързани с тежки...

Оказа се, че има логично обяснение на липсата на заря и тя бе оповестена от местната администрация днес.

Официалната позиция на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов е, че средствата, които биха били изразходвани за заря, трябва и ще бъдат пренасочени към много по-значима кауза, каквато е здравето на едно дете, съобщи blagoevgrad-news.

„Сигурен съм, че по-голямата част от гражданите на община Благоевград, ще проявят разбиране и ще одобрят решението, което взех. Според моите виждания, вместо да инвестираме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства трябва да бъдат дарени от името на общината Благоевград за лечението на 11-годишния Деян Апостолов. Целият коледен фестивал ще премине под надслов: „Добрият дарява надежда“ , така че няма нищо по-нормално и логично от това, да се лишим от заря, за да дарим надежда на Деян.“, коментира Томов.

Кметът заявява още, че миналата година по повод запалването на коледните светлини в Благоевград, общината е платила 3500 лева, затова, равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.

Заради липса на пари за живота на поредно болно дете, омбудсманът поиска промяна в нормативната уредба

Незабавни действия да бъдат предприети, за да бъде спасен животът на 20-годишния Димитър Щилянов, препоръча на здравния министър омбудс...

„Зарята е красива, децата се радват и се създава празнично настроение, аз съм напълно съгласен с това. Трябва да подчертаем обаче, че радостта и празничното настроение стават реалност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това. „, подчертава още кметът Румен Томов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...

Последно в Актуално