X
 
 

Благоевградски спортисти с поредица от отличия

287 0
photo of Благоевградски спортисти с поредица от отличия
Снимка: Община Благоевград
Таекуондото в Благоевград е един от най-нашумелите спортове. Може би именно заради любовта на благоевградчани към спорта, а и заради ненадминати успехи на различните клубове, градът често е на ключовите места в различни спортни състезания. Поредната добра новина, свързана с бойния спорт, идва от клуб "Фолкън", където 16 спортисти ще представят Благоевград на Европейското първенство в Италия. Състезателите са част от националния отбор за деца, юноши, девойки, мъже и жени, и ще продължи до 7-ми април.

Преди заминаването си за събитието, спортистите направиха подготвителен лагер в парк "Македония", където има отлични условия за спорт. Тренировката премина при много интерес от случайно минаващи граждани, а община Благоевград пожела успех на своите състезатели.

Другата добра новина, свързана със спорта в града, идва от плувен клуб "Пирин". Децата от клуба завоюваха за Благоевград 45 отличия, част от състезанието "Купа Спидо 2019". Малките плувци си тръгнаха от състезанието с 15 златни, 16 сребърни и 14 бронзови медала".

Община Благоевград насърчава изключително много спортните прояви за децата и  учениците. Припомняме, че преди дни стана ясно, че кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е организирал безплатни спортни занимания в града за всички ученици, докато те са в пролетна ваканция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...