Борислав Сандов: Ще има нов "Орлов мост", ако МС амнистира Цеко Минев

25026
Борислав Сандов: Ще има нов "Орлов мост", ако МС амнистира Цеко Минев
Снимка: БГ НЕС

За толкова години няма един доказан факт срещу нашите тези относно ски зоната в Банско, категоричен беше бившият председател на „Зелените” Борислав Сандов. И въпросът не е в опашките и във втория лифт, а за разширението на ски зоната. Тя се държи от „Юлен” АД, компания, която е на загуба, а собственик е офшорка, регистрирана в Кипър., която е свързана с Първа инвестиционна банка.

Няма проект за втори лифт, има проект за тройно разширяване на ски зоната, подчерта изрично Сандов. Всички проекти там са за узаконяване на вече „завзети” територии, което е установено от куп институции – БОРКОР, министерство, прокуратура. И вместо ние да санкционираме един нарушител, утре (25 февруари) е напълно възможно Цеко Минев да бъде амнистиран и да му бъде подарен Национален парк Пирин, възмути се Сандов. Когато се изградят всички планирани писти, след две години вземе да стане наводнения и загинат хора, ще бъдат ли щастливи банскалии, попита Сандов. Зеленият политик припомни, че в доклада на бившия американски посланик Джон Байърли Първа инвестиционна банка е посочена като гнила ябълка.

"Юлен" отвърна на удара: Прокуратурата не намери доказателства за Банско

Прокуратурата в Благоевград се е отказала да образува досъдебно производство по сигнал на представители на WWF за ски съоръжения в Банс...

Ако Министерски съвет амнистира „Юлен”, то аз ще изляза на „Орлов мост”, категоричен беше Сандов.

Заплахите срещу природозащитните

Моят конкретен случай, в който ми беше отправена заплаха, беше в четвъртък, 19 февруари. Още на следващия ден изпратих сигнал до прокуратурата. Това каза бившият председател на „Зелените” Борислав Сандов.

Човекът, който ми се обади, се представи като арх. Емил Леков – представител на фирмата-проектант, свързана с „Юлен” АД и проекта за разширение на ски зоната в Банско. Той ми каза, че ще има последствия, ще бъдат взети персонални мерки срещу мен, цялата държава щяла да се стовари върху ми, ако не престана да се занимавам с Банско, посочи Сандов в сутрешния блок на Нова телевизия. И добави – същото се е случило още седем-осем души от „За да остане природа в България”.

WWF: Планираните ски писти в Пирин ще унищожат гори на 150 години

Проектът за 300 километра ски писти и лифтове под мраморните върхове на Пирин ще засегне близо 50 хил. декара гори в националния парк и...

Разбира се, въпросният господин може да е изпаднал в криза, след като съдът отказа на „Юлен” екосерификата EMAS, с който биха могли да привлечат инвестиции като фирма, опазваща околната среда, посочи Сандов.

Самият арх. Емил Леков заявява писмено, че не е тормозил Сандов или който и да е от „За да остане природа в България” и че е подал сигнал за набеждаване.

Сега е моментът институциите да установят откъде са обажданията и кой ги е извършил. Може и да сме на една страна с арх. Леков – ако не е бил той, значи някой е използвал името му и той ще има основание да отправи обвинение в набедяване към въпросното лице, каза Сандов. И намекна, че някои от обажданията са записани т.е. може да бъде лесно установено кой на кого и по какъв повод се е обаждал – да не забравяме „Червеите”, подчерта бившият председател на „Зелените”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград